Znanstvenici otkrili kakve grudi su najprivlačnije muškarcima…

Znanstvenici otkrili kakve grudi su najprivlačnije muškarcima…

Znanstvenici su studijom pokušali dokučiti kakve su grudi muškarcima atraktivne pa su im pokazivali fotografije na kojima su bile prikazane grudi raznih veličina i oblika

Časopis Evolution and Human Behavior objavio je studiju koja tvrdi da čvrstoća i veličina grudi određuje koliko će ih muškarci držati atraktivnima, piše IFLScience.

Studija je uključila 267 muškaraca iz Brazila, Kameruna, Češke i Namibije. Sudeći prema rezultatima, u Brazilu, Češkoj i Namibiji muškarci najatraktivnijima smatraju grudi srednje veličine, dok Kamerunci više vole velike grudi.

Foto: pixabay

– Kroz različite kulture postoji jedna konstanta kad je riječ o grudima, a to je činjenica da muškarci preferiraju čvrste grudi koje su tipične za mlade žene. S druge strane, velike su varijacije u tome kakva veličina grudi im se sviđa. U većini testiranih zemalja muškarci najviše vole grudi srednje veličine – tvrdi voditelj studije Jan Havliček iz Praga.

Kako bi došli do tih zaključaka, znanstvenici su ispitanicima pokazivali fotografije grudi raznih veličina i oblika. Pritom su ustanovili da veličina simbolizira marker potencijalne plodnosti, dok je čvrstoća grudi marker rezidualne plodnosti.

– To zapravo znači da morfologija grudi može poslužiti kao indikator preostale plodnosti, ali nudi ograničenu potporu hipotezi o potencijalnom pokazatelju plodnosti. Buduće studije trebale bi se usredotočiti na potencijalnu interakciju između dva parametra, a to su veličina i čvrstoća grudi. To bi zajedno moglo objasniti relativno velike razlike u veličini ženskih grudi – zaključili su znanstvenici. Prenose 24sata