Preminuo je Mladen Kušec (82)

Preminuo je Mladen Kušec (82)

Bio je urednik Obrazovnog i dječjeg programa HR-a 1989.-94, nakon toga godinu i pol urednik Radio Sljemena. Autor je tridesetak knjiga pjesama, proze i drama za djecu i mlade

U 83. godini je umro Mladen Kušec, legendarni radijski i televizijski novinar, pjesnik, književnik i pripovjedač za djecu, potvrdila nam je njegova kćer Mihaela Kušec Schwerer.

– Preminuo je danas u 14 sati – rekla nam je shrvanim glasom.

Mladen Kušec rođen je u Zagrebu 1938. U rodnom je gradu polazio je osnovnu školu, gimnaziju i studij na Filozofskom fakultetu. Na RZ-u počeo je raditi 1963. Kao novinar i urednik istaknuo se rado gledanim i slušanim radijskim i TV emisijama za djecu i mlade (Tonkica Palonkica, frrr…, Patuljci pojma nemaju, Hihotići, Bijela vrana i dr.). Pišu 24sata

Bio je urednik Obrazovnog i dječjeg programa HR-a 1989.-94, nakon toga godinu i pol urednik Radio Sljemena. Autor je tridesetak knjiga pjesama, proze i drama za djecu i mlade (‘Dobar dan’, ‘Volim te’, ‘Plavi kaputić’, ‘Lili i Vili’, ‘Slijedi me’).

Dobitnik je više nagrada, među ostalim nagrade HND-a Zlatno pero 1979. (za knjigu ‘Donatela’, nastalu prema radioemisiji ‘Bijela vrana’), nagrade Mato Lovrak za najbolji roman za mladež 1993. (za roman Mama, tata i ja), nagrada na Tjednu radija u Ohridu 1977. i 1983., nagrade RZ-a 1983. te nagrade HRT-a Ivan Šibl za životno djelo 1991.)