Iz udruge Blokirani predviđaju eksploziju ovrha i upozoravaju građane na nove pojave kršenja zakona …

Iz udruge Blokirani predviđaju eksploziju ovrha i upozoravaju građane na nove pojave kršenja zakona …

Udruga Blokirani godinama se bavi problemima Ovršnog zakona i traži konkretna rješenja za dugogodišnje probleme blokiranih građana.

Na svom facebook profilu objavili su predviđanja za tešku gospodarsku jesen i najavljuju eksploziju novih blokada računa. Status prenosimo u cijelosti:

“Nuklearna eksplozija najesen

Već je sad izgledno da korona neće nestati najesen.
Moglo bi biti još i gore.

No staje se s antikorona mjerama pomoći poduzetništvu i građanstvu, s obzirom na njihov rok definiran postojećim zakonima.
Dakle slijedi novi val otkaza loših kredita, ovrha i blokada.

I to nije neka sitnica od brojki; šuška se samo iz javno bilježničkih krugova da je već oko 400 000 novih ovršnih rješenja u niskom startu.

Plus, ne znamo koliki je broj rješenja pristigao na adrese Mirovinskog i poslodavaca!
No iz prakse znamo da nova ovršna rješenja pristižu i mirovinci i poslodavci ih stavljaju u red čekanja. Kad dođe jesen, ovrhe će se aktivirati.

Velik broj rješenja koja pristižu na adrese Mirovinskog i poslodavaca je upitan.
Uglavnom stoga jer u procesu nema kontrole, da se prijedlog korekcije Ovršnog zakona kojeg sam svojevremeno predlagala ispred Udruge usvojio, to je moglo biti stavljeno u red. Ali nije.
Izmjene Ovršnog spada u političke odluke, a tu Blokirani nemaju svoju autonomnu političku snagu i zbog toga moraju surađivati, lobirati, pritiskati, a i biti pragmatični sa onima koji su na vlasti ( a to je HDZ još od 2015.) * Taj dio naših aktivnosti mnogi ne razumiju, pa poručujemo neka pokušaju stvari promijeniti na izborima onda ( ups, vidimo kako glase rezultati!)

No vratimo se na aktualnosti

Iz prakse vidimo da agencije šalju prijedloge za ovrhu i po dugovima prethodno obrisanih jednostavnim stečajem, ili jednostavnim rječnikom banka drži ovrhu u redu čekanja za ovrhu za koju više nije ovrhovoditelj – komplicirano za jedan FB tekst.

OPREZ – Blokirani, oprez.

Vidimo iz prakse i da agencije ne miruju, šalju zahtjeve za provedbom ovrhe za dugove koje su kupili, a koji su izbrisani Jednostavnim stečajem- dakle dupla ovrha.

A s obzirom na to da ni Mirovinsko ni poslodavci nisu ovlašteni kontrolirati ni interpretirati zahtjev za ovrhom ( oni to samo provode) – tu vidimo mjesta za velik broj nepravilnosti na račun Blokiranih.

Pozivamo zato Blokirane da prekontroliraju svaki zahtjev za ovrhom koji stigne na njihova primanja.

No činjenica jest da se sprema eksplozija novih i starih Blokiranih nuklearnih razmjera.

Uz činjenicu jačeg pada potrošnje i proizvodnje to će biti jak udarac i za državu mnogo jaču od Hrvatske.

Velik broj kućanstva to neće moći podnijeti, osobito oni koji su već bili u blokadi od posljedica bivše svjetske krize ( 2008.)

A taj nagli rast privatnog duga ( u odnosu na javni) neće moći podnijeti ni država!

Kako sve to uskladiti s realnim životom, bit će najvažnije pitanje za život u Hrvatskoj koji slijedi!

Udruga Blokirani traži poslovni način kako svoje nužne aktivnosti zadržati na životu, zbog naših ljudi kojima je nužna pomoć.
Ako to ne uspijemo, do jeseni, neće više biti ni Udruge da brani pravo građana Hrvatske na pravo na pošteno suđenje.

A samo povijest svijeta zna koliko je to važno za budućnost svih nas.

I tako, pomalo megalomanski, obistiniti će se ona Biblijska – šutio sam …šutio sam kad su došli….opet sam šutio….i kad su došli po mene, više nije bilo nikog da upozori”

https://www.facebook.com/udrugaBlokirani/posts/1453816371490995?__tn__=K-R
0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex