Stižu objave lokalnih stožera: U dvije županije potvrđeno po devet novih slučajeva!

Stižu objave lokalnih stožera: U dvije županije potvrđeno po devet novih slučajeva!

U 14 sati svakoga dana Nacionalni stožer ponovno od jučer izvještava javnost o najnovijim informacijama o koronavirusu u Hrvatskoj.

Do početka presice o stanju nas izvještavaju županije, a zasad imamo 39 novooboljelih, a najviše u Vukovarsko-srijemskoj županiji, Osječko-baranjskoj Primorsko-goranskoj županiji.

U posljednja 24 sata u Vukovarsko-srijemskoj je županiji devet novih pozitivnih osoba na Covid-19. Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 127, od kojih su 44 osobe izliječene.

Trenutno su u županiji 3 osobe hospitalizirane zbog Covida.  U protekla 24 sata testirano je 137 osoba. Od ukupnog broja pozitivnih na Covid-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji, pozitivno je 5 zdravstvenih radnika (1 liječnik i 4 medicinske sestre/tehničara).

Stožer civilne zaštite Istarske županije izvijestio je da je u protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano 237 uzoraka briseva na Covid-19, od kojih je 6 pozitivno. 

Kod jedne osobe radi se o uvezenom slučaju. Osoba je imala kontakt sa zaraženom osobom i došla je iz Zagreba. Tri novooboljele osobe su imale kontakt s pozitivnom osobom. U dva slučaja još traje epidemiološka obrada.

U protekla 24 sata u Međimurskoj županiji testirane su 62 osobe te su svi nalazi negativni. Međimurje je 22. dan bez novooboljelih osoba te u ovom trenutku u Međimurskoj županiji samo se jedna osoba administrativno vodi kao zaražena, zbog mjesta prebivališta koje je u Međimurskoj županiji iako živi i radi u Zagrebu. 

Na području Virovitičko-podravske županije nema novooboljelih od koronavirusa. Prema podacima Stožera civilne zaštite, u posljednja 24 sata, testirano je 29 osoba. Njihovi nalazi su bili negativni. Do sada je obrađeno ukupno 1.623 uzorka. Od početka epidemije COVID-a 19, na području Virovitičko-podravske županije, 18 je osoba zaraženo koronavirusom.

Šesti dan za redom u Ličko-senjskoj županiji nema novooboljelih osoba od COVID-19. Jedna oboljela osoba s područja Grada Zagreba boravi u izolaciji u privatnom smještaju na području Ličko-senjske županije te je evidentirana ko oboljela osoba po mjestu prebivališta u Gradu Zagrebu.

Ukupno je oboljelo 30 osoba od Covida-19 od čega je 8 aktivnih slučaja,  21 osoba izliječena te jedna osoba preminula.

U posljednja 24 h provedeno je testiranje nad 18 osoba. Do danas testiranje na koronavirus provedeno je nad ukupno 741 osobom. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije su 43 osobe. 

Primorsko-goranskoj županiji zabilježeno je čak devet novih slučajeva zaraze koronavirusom, prema informacijama epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo te županije.

Četvorica novozaraženih su pomorci u dolasku i odlasku na brod. Pozitivna je i jedna djelatnica pomorske agencije koja se vjerojatno zarazila od pomoraca.

Dvojica novih pozitivinih su međunarodni vozači koji su također testirani po povratku iz Europe.

Dvije novozaražene osobe vezane su uz zdravstvene djelatnosti – jedan liječnik vezan uz stomatološki zahvat koji se trebao odraditi pa je pacijent prethodno testiran, a jednome liječniku opće prakse je pacijent imao epidemiološku indikaciju pa je testiran i on. Epidemiološka obrada kontakata je u tijeku.

Nema novooboljelih na području Požeško-slavonske županije. Na posljednjem testiranju bilo je 186 uzoraka te nema pozitivnih rezultata na koronavirus. Ukupno je testirano 2727 uzoraka.

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno ima 75 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom (COVID-19). U kućnoj izolaciji se nalazi 70 osoba te je 5 osoba hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 325 osoba. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

HZJZ Osječko-baranjske županije i Klinički bolnički centar Osijek testirali su tijekom posljednja 24 sata ukupno 171 uzorak. Deset od njih je bilo pozitivno na koronavirus, sedam iz Đakova, dva iz Osijeka te jedan iz Valpova. Prenosi Jutarnji list

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex