O pripremi opoziva Beroša: SDP je imao 10 takvih inicijativa, sad će biti 11:0…

O pripremi opoziva Beroša: SDP je imao 10 takvih inicijativa, sad će biti 11:0…

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković komentirao je inicijativu opoziva ministra zdravstva Vilija Beroša.

“Vidio sam iz medija da se priprema inicijativa. SDP je imao deset takvih inicijativa, bilo je 10 – nula, sad će biti 11 – nula. Oporba ima pravo pokretati takvu inicijativu, mislim da je to zbog lokalnih izbora, žele nametnuti teme koje njima odgovaraju. Vidjet ćemo kad će doći prijedlog pa ćemo ga uvrstiti u dnevni red. U roku od osam dana ćemo odlučiti kad će doći na dnevni red i provest ćemo raspravu, uvjeren sam da inicijativa neće imati uspjeha”, rekao je Gordan Jandroković o inicijativi SDP-a, prenosi N1.

Dodao je da vladajući ne dovode u pitanje poziciju ministra: “Osim oporbe nisam primijetio da je bilo tko iz redova vladajuće većine doveo u pitanje poziciju ministra Beroša. Ovo je predizborna inicijativa na čelu sa SDP-om koji ima ozbiljnih problema, očito će loše proći na izborima. Imaju pravo tražiti to, a mi imamo pravo odbiti.”

Jandroković je kazao da je uvjeren u uspjeh HDZ-a na lokalnim izborima:

“Pred nama su lokalni izbori koji će pokazati kako tko stoji. Mi smo u HDZ-u uvjereni u ponovni uspjeh, a nakon izbora ćemo još jednom porazgovarati kako tko stoji, kako građani gledaju na naš rad. Imamo još gotovo mjesec dana pa ćemo biti pametniji.”

O Beroševom radu ima samo dobro mišljenje: “Ministar Beroš preuzeo je ministarstvo u jako teškoj situaciji. Započela je korona, njegova reakcija je bila izvrsna. Kako vrijeme odmiče, izazovi su sve veći u cijelom svijetu. Naravno, i kritika od strane oporbe je očekivana i naravno da traže slabe točke u Vladi. Mislim da Beroš radi dobar posao, nije mu lako, ovakvih iskustava nemamo pa ako se i dogodi propust, imam razumijevanja, ali generalno radi dobar posao.”, prenosi N1.