Napuhao dva promila pa policiji zbrisao u mrak…

Napuhao dva promila pa policiji zbrisao u mrak…

Leo (29) proglašen je krivim i osuđen jer je mortus pijan upravljao automobilom te pješice zbrisao nakon što su ga zaustavili policajci.

Kako se navodi u ovotjednoj presudi, sve se dogodilo lani u studenome oko pola sata iza ponoći u Križevcima, Svetokriška ulica 26, gdje je “upravljao automobilom križevačke registarske oznake pri koncentraciji alkohola od 2,06 g/kg“.

Također, “prilikom postupanja policijskih službenika pješice se udaljio s mjesta kontrole, te napustio osobni automobil na parkirališnom prostoru, a da prethodno nije poduzeo sve mjere kojima se sprječava da vozilo neovlaštene osobe stave u pokret, odnosno nije ga zaključao”.

Leo se na sudu branio kako je te noći “gledao neku utakmicu te je popio više alkoholnog pića, ali se ipak odlučio vratiti kući, te je i upravljao vozilom”.

Nakon što sam puhao, odmah sam prilikom postupanja policajaca napustio automobil te ga ostavio na parkiralištu, a ključevi su ostali u autu. Žao mi je, ali molim sud da bude blag jer sam zaposlen kao profesionalni vozač”, skrušeno će Leo.

Sutkinja ga je proglasila krivim i kaznila s 815 eura plus 41 euro sudskih troškova. Dobio je i dvomjesečnu zabranu upravljanja., doznaje danica…