700 učenika nije u školi zbog problematičnog dječaka. Oglasili se njihovi roditelji

700 učenika nije u školi zbog problematičnog dječaka. Oglasili se njihovi roditelji

U OSNOVNOJ školi u Novom Zagrebu, u koju je premješten dječak zbog kojeg se u prethodnoj ispisao cijeli razred. Učenici s kojima bi sada trebao pohađati četvrti razred ni danas neće doći u školu.

Podršku roditeljima i učenicima pružili su i mnogi drugi, pa danas na nastavi nije oko dvije trećine učenika ostalih razreda škole koju pohađa gotovo 1000 učenika. U školu nije došlo 700 učenika. Roditelji ističu da se bore za prava svoje djece, ali i problematičnog dječaka kojem je nužna stručna pomoć.

Roditelji su odlučili o ovom slučaju progovoriti za medije.

Otac učenika: Želimo da učionica bude mjesto nulte tolerancije za fizičko i verbalno nasilje

“Naša djeca već drugi dan neće pohađati nastavu. U znak podrške su nam se pridružili većina ostalih razreda škole. Ono što očekujemo jest da dobijemo odgovore na pitanja koja smo putem medija poslali i koja smo iskomunicirali prema ravnatelju. Nadamo se da će već danas na sastanku vijeća roditelja ćemo dobiti neke konkretne informacije. Ponavljamo, nemamo nikakvu informaciju o cijeloj situaciji. 

Djeca od 10 godina su nama prenijela što su primijetila, a mi smo na to reagirali i želimo ih zaštititi. Mi želimo da učionica bude mjesto rada, druženja i učenja, a ne neko mjesto gdje će se oni morati boriti, opravdavati i stalno razgovarati o nekim problemima s učiteljicom.

Mi želimo da učionica bude mjesto nulte tolerancije za fizičko i verbalno nasilje. Na tome ćemo ustrajati. Stručne službe moraju dati odgovor i nama to omogućiti”, rekao je otac učenika za medije. 

Odvjetnik roditelja: Mislimo na nije odrađeno ništa

Klaudio Čurin, odvjetnik grupe roditelja, dao je izjavu za HRT.

“Mislimo da zapravo nije odrađeno ništa. Na taj način zapravo dijete se seli, a problem ostaje. S obzirom na to da je bilo javno poznato da je bilo problema u prethodnoj školi, smatramo da je roditelje trebalo pripremiti da se dijete uključuje u sustav, da roditelji mogu pripremiti svoju djecu, ali i da je djecu trebalo adekvatno stručno pripremiti, ako je procjena bila stručna da dijete može pohađati redovno obrazovanje. To nama za sad nije poznato”, rekao je Čurin., piše Index.hr