Muškarac (33) od ljeta krao po Puli: Provaljivao u kuće i krao novac, nakit i tehniku…

Muškarac (33) od ljeta krao po Puli: Provaljivao u kuće i krao novac, nakit i tehniku…

Osumnjičeni (33) je po dovršetku kriminalističkog istraživanja priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske

Pulska policija privela je muškarca (33) koji je od srpnja pa sve do rujna 15 puta krao, javila je istarska policija.  Šest teških krađa počinio je zajedno s muškarcem (30), o čemu je policijska uprava izvijestila tijekom vikenda.

Policajci su u poslijepodnevnim satima krajem rujna na Narodnom trgu u Puli zatekli i uhitili muškarca (33) zbog sumnje da je na području Pule počinio kaznena djela imovinskog kriminaliteta. Sumnjiči ga se da je 1. rujna zajedno s muškarcem (30) provalio u stan u Benčićevoj ulici iz kojeg je ukrao novac, nakit i sunčane naočale. Time je oštetio Nijemca (24) za nekoliko stotina eura. Idućeg dana su u Ulici Marsovo Polje provalili su u obiteljsku kuću u vlasništvu žene (88), iz koje nisu ništa ukrali.

Svoj pohod nastavili su 5. rujna, kada su u Facchinettijevoj ulici provalili u stan te otuđili novac, čime su oštetili ženu (59) za nekoliko tisuća eura. Potom su 16. rujna u Liburnijskoj ulici provalili u kuću, iz koje su otuđili nakit, mobitel i druge predmete, čime su oštetili ženu (38) za nekoliko tisuća eura. Dva dana kasnije, provalili su u stan na Kaštanjeru iz kojeg su otuđili novac, čime su oštetili ženu (29) za nekoliko stotina eura.

U Rohreggerovoj ulici su 24. rujna provalili u stan te otuđili nakit, čime su oštetili ženu (38) za nekoliko stotina eura. Također ga se sumnjiči da je sam 30. srpnja u Milanovićevoj ulici otuđio novac i nakit, čime je oštetio muškarca (52) za nekoliko stotina eura. Potom je 9. kolovoza u Ulici Ruže Petrović provalio u kuću, iz koje je otuđio novac, čime je oštetio ženu (45) za  nekoliko stotina eura.

Polovicom kolovoza provalio je u kuću u Ulici Marsovo Polje, iz koje je otuđio novac, čime je oštetio Šveđanku (77) za nekoliko tisuća eura. Potom je u noći sa 4. na 5. rujna u Ulici Limska draga provalio u dječji vrtić te se udaljio bez da je išta otuđio. Iste je večeri u Monvidalskoj ulici provalio u frizerski salon i trgovinu, iz kojih je otuđio novac, čime je oštetio muškarca (45) i pravnu osobu iz Pule za nekoliko tisuća eura. Iduće noći je u Ulici Mate Balote provalio u salon za uređivanje kućnih ljubimaca iz kojeg nije ništa otuđio.

Također, 20. rujna je u Ulici Valmade provalio u kuću za odmor, iz koje je otuđio prijenosni zvučnik i uređaj za emitiranje programa, čime je oštetio muškarca (60) za nekoliko stotina eura. Nakon toga je 26. rujna u Ulici Rižanske skupštine provalio u kuću te otuđio novac, čime je oštetio muškarca (45) za nekoliko stotina eura.

Osumnjičeni (33) je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, u poslijepodnevnim satima 1. listopada, priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske., pipe 24sata.