Htio pogaziti policajce na cesti pa se zabio u njihove automobile, ali ni to mu nije bilo dosta…

Htio pogaziti policajce na cesti pa se zabio u njihove automobile, ali ni to mu nije bilo dosta…

Pobješnjeli vozač zabio se u policijske automobile koji su bili zaustavljeni na mjestu prethodne prometne nesreće te je fizički napao policajce.

Kako u ponedjeljak otkriva policija, 37-godišnjak je u nedjelju oko 10.20 sati na petrinjskom području u mjestu Župić uočio zaustavljena policijska vozila na kolniku i policajce koji su bili pored vozila zbog očevida prometne nesreće.

Automobilom sisačkih oznaka prešao je na suprotnu stranu te se nastavio kretati prema policijskim službenicima koji su se uspjeli izmaknuti. Nakon toga, udario je u službeni policijski automobil koji je potom udario u drugo službeno vozilo na kolniku.

“Tijekom postupanja policije, osumnjičeni je pružao aktivni otpor te šakom i nogom udario policijskog službenika. Uz uporabu sredstva prisile je uhićen i doveden u prostorije policijske postaje. Vozač i policijski službenik su lakše ozlijeđeni.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku”, otkrili su danas iz sisačke policije.

Nešto prije tog nemilog događaja jedan je vozač automobilom izletio s ceste i završio na krovu oko 9.45 sati. Tu nesreću je izazvao 22-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,68 promila U zavoju je izletio s ceste i kotačima udario u betonski dio kolnog ulaza.

Potom je izletio u dvorište obiteljske kuće i udario u stablo, nakon čega se vozilo zarotiralo i prevrnulo na krov. Vozač je lakše ozlijeđen. Uhićen je te je na sudu proglašen krivim i kažnjen ukupnom novčanom kaznom u iznosu od 1580 eura., doznaje danica.hr