I nova stranka DOMiNO ulazi u predsjedničku utrku s uglednom profesoricom kao kandidatkinjom…

I nova stranka DOMiNO ulazi u predsjedničku utrku s uglednom profesoricom kao kandidatkinjom…

Na predsjedničkim izborima, kao kandidatkinja nove stranke Dom i Nacionalno okupljanje, mogla bi se naći i Branka Lozo.

Kandidat za predsjednika nove stranke Mario Radić spominjao je u medijima da bi ta stranka mogla imati kandidata u utrci za Pantovčak.

Sada se u medijima pojavila informacija kako bi Dom i Nacionalno okupljanje kao svoju kandidatkinju moglo istaknuti sveučilišnu profesoricu Branku Lozo.

Kako piše Hrvatski glasnik,sama najava kandidature Branke Lozo, sveučilišne profesorice i znanstvenice, najviše zabrinjava HDZ i Domovinski pokret, ali i Mariju Selak Raspudić iza koje u ovom trenutku ne stoji ni jedna politička stranka.

Ivan Penava i ostatak u DP-u svjesni su da više ne kontroliraju svoje bivše biračko tijelo, kao što HDZ zna da ni njihovi članovi stranke neće svoj glas dati Draganu Primorcu, koji je Hrvatsku napustio prije ispaljenog metka i sigurno utočište pronašao u Americi još prije kolovoza 1991.

Marija Selak Raspudić, analizira Hrvatski glasnik, ima problem biračkog tijela jer eventualno može računati na glasove birača Mosta, na centru nema što tražiti, dok je Ivana Kekin samo alibi kandidat radi vidljivosti stranke Možemo, a u drugom krugu će ionako to biračko tijelo podržati kršitelja Ustava s Pantovčaka. Tu je i neovisni kandidat Tomislav Jonjić, koji očekuje glasove desnog biračkog tijela, međutim kandidaturom Branke Lozo i to postaje upitno, a i njegova prisutnost u medijima ravna je nuli.

Hrvatski glasnik piše da je jedno je sasvim sigurno, mainstream mediji podijelit će se u podršci između Milanovića Primorca, ali za Primorca problem postaje onog trenutka kada DOMINO krene agresivno u kampanju preko nezavisnih medija, koji će većinom podržati Branku Lozo, a kontroliraju biračko tijelo HDZ-a i desnice, pogotovo onog dijela koje je na parlamentarnim izborima podržavalo Domovinski pokret. Upravo ti mediji su najveća opasnost za Milanovićeve protukandidate Primorca i Selak Raspudić.

“Za očekivati je da će najveći dio birača Domovinskog pokreta, a njih je na parlamentarnim izborima bilo više od 200 000, podržati Branku Lozo jer je ostala prepoznatljiva kao osoba sjajne biografije, ali i obiteljskog backgrounda. Ova znanstvenica, autorica programa Domovinskog pokreta, čiji ni jedan dio Penavina stranka nije implementirala u koaliciju s HDZ-om, idealan je kandidat za domoljubne opcije, uključujući osim birača Domovinskog pokreta i birače HDZ-a, ali i pravaških opcija, birača Mosta i Hrvatskih suverenista. Radi se o biračkom tijelu od oko 400 000 birača. Obzirom da je cijela Hrvatska jedna izborna jedinica, radi se o ogromnom broju”, piše Hrvatski glasnik.

Upravo zato, ako itko može spriječiti ulazak Primorca u drugi krug bez obzira na mašineriju HDZ-a je Branka Lozo, čiji bi ulazak u drugi krug s prvim favoritom Zoranom Milanovićem izazvao i turbulencije u samom HDZ-u, koji bi bio doveden pred svršen čin, podržati Branku Lozo ili šutjeti i prešutno podržati Milanovića, zaključuje Hrvatski glasnik.