Plinski rat u Zagrebu: Međimurje-plin sada nudi 10 centi jeftinije od zagrebačke plinare

Plinski rat u Zagrebu: Međimurje-plin sada nudi 10 centi jeftinije od zagrebačke plinare


Ispred plinare u Zagrebu i danas su se stvarale gužve jer građani dolaze potpisati ugovor za ostanak, no, sada i iz Međimurje-plina nude nižu cijenu usluge, javlja HRT. Iz Međimurje-plina sada nude nižu cijenu usluge nego što ju je ponudila zagrebačka Gradska plinara.

Građani Zagreba, Velike Gorice i Zaprešića još tri dana mogu zatražiti da ostanu korisnici Gradske plinare Zagreb. Oni koji se za to odluče, kako je to gradonečelnik Tomislav Tomašević obećao, imat će jeftiniji plin 10 centi po megavatsatu u odnosu na Međimurje-plin koji je u javnoj usluzi.

HRT-ova Marisabel Majić ispred zagrebačke Gradske plinare javila se za podnevni Dnevnik HTV-a.

Gužvi ima, trenutno je tridesetak ljudi u redu, ali taj broj prije je i bio puno veći, izvijestila je Majić.

– Razgovarali smo s ljudima i razlog zašto su došli u plinaru je taj što na svoju adresu nisu dobili ugovor koji bi mogli potpisati i zbog kojeg bi mogli prijeći na gradsku plinaru.

Gradska plinara je produljila svoje radno vrijeme od 8 sati pa sve do 19, kako bi stigli obraditi sve ugovore, a radit će i subotom, kazala je Majić.

Dodaje kako “građani jesu ljuti, ali kažu kako im nije problem stajati u redu budući da sve ide vrlo brzo”.

Međimurje-plin nudi sada 10 centi jeftiniji plin od Gradske plinare Zagreb Opskrbe

Iz Međimurje-plina sada nude nižu cijenu usluge nego što ju je ponudila zagrebačka Gradska plinara.

– Mi smo u obvezi od 1. listopada isporučivati plin u javnoj usluzi po cijeni koja je utvrđena metodologijom od strane HERA-e. Dakle, to je cijena koja je nama na neki način zadana (52,2 eura po MWh, bez vladinih subencija i bez PDV-a, op. a.) Ono što smo mi već najavili, a to je da ćemo mi iza toga građanima, odnosno kupcima plina na području grada Zagreba ponuditi 20 centi nižu cijenu u odnosnu na cijenu u javnoj usluzi (52,2 eura po MWh, bez vladinih subencija i bez PDV-a, op. a.). Ali to moramo prije svega odraditi poslije ovih ugovora u javnoj usluzi, istaknuo je Nenad Hranilović, direktor Međimurje-plina.

Podsjetimo, zagrebačka plinara nudi tržišnu cijenu te želi zadržati dosadašnje kupce nudeći cijenu plina 10 centi jeftinije od Međimurje-plina. Sada će Međimurje-plin nuditi 20 centi nižu cijenu, odnosno 10 centi nižu od zagrebačke plinare ( cijene se odnose na 1 MWh potrošnje plina, op.a.), piše HRT.