PODCAST ! Marija Selak Raspudić: Kandidatura Zorana Milanovića je uvreda za sve. Stvara lažni dojam da je on borac protiv sistema i sam protiv svih, a nije.

PODCAST ! Marija Selak Raspudić: Kandidatura Zorana Milanovića je uvreda za sve. Stvara lažni dojam da je on borac protiv sistema i sam protiv svih, a nije.

Gošća ovotjednog podcasta Hrvatska uživo naše Snježane Nemec bila je nezavisna saborska zastupnica i kandidatkinja za predsjednicu Republike Hrvatske Marija Selak Raspudić.

Kako bi ocijenili rad sadašnjeg predsjednika Milanovića?

Ja doista ne mogu pronaći motivaciju za njegovu ponovnu kandidaturu i na neki način je smatram uvredljivom. Jer ono što je on učinio za vrijeme parlamentarnih izbora je presedan. Nije to samo pitanje nekakvog kršenja Ustava što je mnogim građanima apstraktna kategorija – netko je prekršio Ustav, Ustav je kao opće načelo, neke načelne vrijednosti pa što sad znači- svi smo, jesmo- nismo kršitelji Ustava. Često se tu muti voda. Nego je pitanje jednog elementarnog, moralnog principa da nitko ne može sjediti na dvije stolice. Ako si predsjednik svih građana ni u jednom trenutku ti ne možeš postati kandidat jedne političke opcije. Da se kolokvijalno izrazim, da budem potpuno jasna – da si pravi frajer, ako si doista na takav način htio iskoračiti što nisi sam iskoračio. Onda idi do kraja. Jer to je temeljna odrednica njegovog političkog djelovanja. Lažni dojam da je on borac protiv sistema i sam protiv svih, a nije. Itekako je dobro politički utemeljen u čvrstim strukturama bez kojih ne mrda nikamo. I to je velika razlika između mene i njega i ljudski i politički.

Kakav je vaš stav oko migracija i je li Hrvatska izložena nekontroliranom priljevu ilegalnih migranata?

Imamo enorman porast nekontroliranih migracija jednako kao i krijumčarenja ljudima i tu se postavlja ono pitanje – štitimo li dovoljno svoju granicu. U Hrvatskom saboru imali smo čak i apsurdnih odgovora, u smislu toga što je prezentirano i izvješću. Pa kada se govorilo o tome da trebamo snažnije osigurati granicu onda je odgovor bio- ali znate onda će oni imati ….daleko kompleksnije metode krijumčarenja. Ja se i dalje zalažem da moramo imati vojsku na kritičkim točkama koje će pomoći policiji…

Pozvala bih sve građane Hrvatske da nikad ne odustaju. Mnogi su ih razočarali, možda ću ih i ja jednom razočarati. Tko zna, moramo biti pošteni što život nosi, ali uvijek trena nastaviti pokušavati… Smatram da sam jedina osoba koja može pobijediti Zorana Milanoviča i to je razlika između mene i svih ostalih kandidata…I jedina sam koja se s njim politički konfrontirala i koja je spremna ući taj ring i donijeti promjenu…

Cijeli razgovor s Marijom Selak Raspudić pogledajte u našem podcastu: