Policijska potjera završila teškom nesrećom: 14 osoba je u bolnici, među njima i sedmero djece

Policijska potjera završila teškom nesrećom: 14 osoba je u bolnici, među njima i sedmero djece

Četrnaest osoba, uključujući i sedmoro djece ozlijeđeno je rano jutros u slijetanju kombija švicarskih oznaka s ceste između Slavonskog Broda i Nove Gradiške dok su ga pokušavali zaustaviti policajci, a po neslužbenim podacima riječ je o migrantima, doznaje se od Hitne pomoći i policije.

U brodsko-posavskom Zavodu za hitnu medicinu doznaje se da je u nesreći koja se dogodila oko tri sata na državnoj cesti u mjestu Malino kraj Lužana 14 ozlijeđenih osoba, među kojima je sedmoro djece.

Ozlijeđene zbrinjava pet timova brodsko-posavskog i jedan požeško-slavonskog Zavoda koji ih prevoze u bolnice u Slavonskom Brodu (šestero djece, četiri odrasla) i Novoj Gradišci (jedno dijete i tri odrasla), a u tijeku su sekundarni prijevozi teško ozlijeđenih za Zagreb i Osijek.

Policija je ranije izvijestila da su dok su radili na sprječavanju nezakonitih ulazaka u Republiku Hrvatsku, brodsko-posavski policajci uočili oko tri sata u noći s nedjelje na ponedjeljak vidno opterećen kombi švicarskih nacionalnih registracijskih oznaka.

Pokušali su ga radi kontrole zaustaviti pomoću uključenih svjetlosnih i zvučnih znakova, no vozač se oglušio o naredbe policije i nastavio vožnju povećavajući brzinu. Za minutu-dvije kod kućnog broja 141 u Malinu sletio je s ceste i udario u stup javne rasvjete.

Policija je objavila da nastavlja daljnji rad i obavljanje očevida, a vodi ga državni odvjetnik Općinskog državnog odvjetništva u Slavonskom Brodu., doznaje dnevnik.hr