Dabro “povećeva saborsku većinu” ,ali….

Dabro “povećeva saborsku većinu” ,ali….

Glavni tajnik Domovinskog pokreta pohvalio se sinoć da radi na podebljavanju saborske većine, te da je u pregovorima s nekoliko oporbenih zastupnika da se priključe klubu Domovinskog pokreta. Tako je za RTLDanas izjavio:

“Treba javnosti reći, imate tu ekskluzivu, da sam ja počeo pregovore s dva zastupnika iz oporbe. I bez tih pregovora koji će trajati u narednom razdoblju, DP neće narušiti parlamentarnu većinu. Ali treba reći da će Domovinski pokret ojačati s dva zastupnika iz oporbe”, kaže nam ministar Josip Dabro.

Hrvatski glasnik je tragom te informacije išao provjeriti koji su to oporbeni zastupnici i vode li razgovore s Glavnim tajnikom Domovinskog pokreta. Rečenica koju smo dobili od svih koje smo kontaktirali glasi- To su gluposti, odakle vam to. Znači da među desnom oporbom nema zainteresiranih, a lijevu i liberalnu oporbu ne treba ni pitati za tu mogućnost.

Ovo može značiti samo jedno, da Dabro laže ili nemaju u klubu onoliko zastupnika koliko govore javnosti i koalicijskim partnerima. Istina postoji oporba koja bi htjela biti dio vlasti, a to je klub SDSS-a, pa je Dabro možda mislio na njih. Kako još ne znamo veličinu kluba onih koji su napustili Domovinski pokret, a njih je za sada tri, a od studenog će ih biti četiri aktivacijom mandata Biloglava tada saborska većina neće imati potrebnih 76 već 75 ruku.

Isto tako nam je jučer jedan bivši član Domovinskog pokreta izjavio da će njihov klub zastupnika u Saboru biti veći nego što Dabro i njegov predsjednik računaju i da bez njihovih ruku nema saborske većine, osim ako ne žele prekršiti obećanje dato biračima i većinu i vladu činiti s članovima SDSS-ovog kluba, što ih uopće ne bi iznenadilo.