Šef vatrogasaca na rubu suza: ‘Drvo je ušlo u pola auta, rekli su nam da ne diramo vozača… Mladi su samo skamenjeno gledali‘

Šef vatrogasaca na rubu suza: ‘Drvo je ušlo u pola auta, rekli su nam da ne diramo vozača… Mladi su samo skamenjeno gledali‘

FOTO:Ilustracija/Fotografija nema veze s događajem opisanim u tekstu.

Čim je čuo za nesreću, Kovačević je s još13 vatrogasaca pojurio na intervenciju

Sinoćnja prometna tragedija na Savskoj cesti u Sunji glavna je tema mjesta jer nitko ne može vjerovati da 18-godišnjeg I.Ž. više nema, a da se za život drugog maloljetnika, koji je noćas podvrgnut operativnom zahvatu, bore u sisačkoj bolnici.

Prvi čovjek DVD-a Sunja Jadranko Kovačević na noge je digao cijelu dobrovoljnu vatrogasnu postrojbu čim je dobio dojavu u 22:13 u srijedu da je potrebna vatrogasna intervencija izvlačenja osoba iz smrskanog auta zabijenog u drvo.

Emocije mu se miješaju i oči pune suzama dok za Jutarnji list prepričava samu intervenciju na mjestu neopisive tuge, a na kojoj je uz policiju i djelatnike Hitne bilo čak 16 vatrogasaca od čega dvojica iz JVP Sisak.

– Čim sam poklopio mobitel i krenuo trčati van kuće prema DVD-u da alarmiram sve članove društva, njih još 13, prvo što sam pogledao je prema mom dvorištu da vidim jesu li auti moje djece tamo. A kad smo došli do mjesta nesreće, užas nas je dočekao i auto zabijen u drvo. Djelatnici Hitne koji su prvi stigli na intervenciju su nam rekli da ne diramo vozača jer da će se njime prvo morati baviti mrtvozornik i policija, ali da pomognemo izvući suvozača jer da je živ, ali u besvjesnom stanju. Nismo ga uspijevali izvući van i osloboditi jer nismo imali razvalni alat za rezanje lima pa su se čekale kolege da dođu iz Siska koji su bolje opremljeni – govori za Jutarnji list zapovjednik DVD-a Sunja Jadranko Kovačević.

Dodaje da su, potom, kolege uspjele razvaliti suvozačeva vrata, izvući preživjelog mladića i predati ga Hitnoj pomoći. Obojica iz vozila su, dodaje, bila vezana sigurnosnim pojasevima, a od siline naleta su im se otvorili svi zračni jastuci u vozilu.

– Ne znam kojom se brzinom kretao njihov auto, ali je vozačeva strana bila skroz ulupljena, a vozač je u zgnječenom limu završio iza suvozačeva sjedišta. Zamislite, samo je nekih 30-ak centimetara krova ostalo cijelo, a sve je ostalo bilo sprešano. Drvo je ušlo u pola automobila. Strašno mi je bilo teško sve to gledati jer je jedan mladi život otišao, a život drugog je neizvjestan. Sve to boli, intervencije ovakvog tipa su nam uvijek psihički teške jer dok postupamo, adrenalin nas drži, a dan, dva poslije, kad krenemo razmišljati detaljnije i vrtjeti scene, slomimo se i plačemo – kaže još emotivno Kovačević otkrivši da se, dok su odrađivali intervenciju, skupilo oko njih puno mladih koji su skamenjeno promatrali prizore.

Prema posljednjim informacijama koje smo saznali, poginuli 18-godišnjak je maloljetniku, koji se dovezao do njihova društva na biciklu, poželio pokazati nešto novo što je ugradio u automobil. I pritom je s punim povjerenjem sjeo u vozilo koje su pogledom ispratili prijatelji.