Mladići koji su napali Indijca u središtu Zagreba idu u Remetinec, sve je krenulo s pitanjem: “Što gledaš crni?”

Mladići koji su napali Indijca u središtu Zagreba idu u Remetinec, sve je krenulo s pitanjem: “Što gledaš crni?”

Dvojica 18-godišnjaka i jedan maloljetnik napali su 27-godišnjeg državljanina Indije te im je određen jednomjesečni zatvor.

Dvojica netom punoljetnih mladića, L.G. (18) i L.S. (18)., koji su krajem prošlog tjedna u središtu Zagreba iz mržnje napali 27-godišnjeg državljanina Indije, a potom i 52-godišnjeg muškarca, narednih mjesec dana provest će iza rešetaka remetinečkog zatvora.

Iako nisu otkrili razloge zašto su njih dvojica, u društvu još s jednim maloljetnikom tako reagirali sve je krenulo navodno s pitanjem “Što gledaš crni?”, a koje je jedan od 18-godišnjaka uputio strancu u prolazu dok im je dolazio u susret, piše Jutarnji list.

Čuvši to, 52-godišnji muškarac, koji je bio u neposrednoj blizini Indijca, mladićima je uzvratio protupitanjem “Jel postoji neki problem?” nakon čega se alkoholiziranim mladićima pomutila pamet.

Njihovo nedolično i sramotno ponašanje osudio je javno odmah sutradan i ministar Davor Božinović.

Zagrebačka policija objavila je detalje kriminalističkog istraživanja nad dvojicom 18-godišnjaka i jednim maloljetnikom.

Oni su 22. kolovoza oko pola sata prije ponoći u Tkalčićevoj ulici prišli dvojici prethodno navedenih i počeli ih, najprije verbalno, a zatim i fizički napadati.

Kada je 52-godišnjak izvadio mobitel kako bi nazvao policiju, maloljetnik mu je uzeo mobitel i bacio ga. U isto to vrijeme, 18-godišnjak je fizički nasrnuo na državljanina Indije te ga srušio na tlo. Potom su ga sva trojica fizički napala.

Napadnutima su u pomoć uskočili građani, a osumnjičeni trojac se dao u bijeg. Ubrzo ih je zaustavila policija te privela. Osumnjičeni su imali vidljive površinske ozljede te je nakon provedenog alkotestiranja, ustanovljeno da u organizmu imaju alkohola.

Kod osumnjičenog 18-godišnjaka je također pronađena plastična vrećica sa zelenom biljnom materijom izgledom i mirisom karakterističnom za marihuanu., piše dnevnik.hr