Plenković o sukobima u DP-u: Stabilnost Vlade ni na koji način nije u pitanju

Plenković o sukobima u DP-u: Stabilnost Vlade ni na koji način nije u pitanju

Održana je sjednica Predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), gdje se razgovaralo o političkim aktualnostima, a nakon nje premijer Andrej Plenković obratio se javnosti.

Na samom početku, potvrdio je podršku Dubravki Šuici u novom mandatu u Europskoj komisiji, ali i Draganu Primorcu kao kandidatu za predsjednika. No, nije mogao ne spomenuti brojne požare ovog ljeta.

“Zahvalio bih se našim vatrogascima, pilotima kanadera i svima koji su sudjelovali u sprečavanju razbuktavanja požara. Imali su ogroman broj zadaća kroz posljednjih nekoliko tjedana”, kazao je Plenković te još jednom naglasio da će se o smrti trojice Jadrolinijinih pomoraca izjasniti kad bude gotova istraga.

Odgovorio je na pitanje kako će izgledati predsjednička kampanja i kako će HDZ sudjelovati u njoj.

“Najvažnije je da bude među ljudima. Reakcije ljudi su sjajne. Ima zavidnu karijeru i brojne međunarodne kontakte. Koristit ćemo sve uobičajene alate u kampanji. Od jeseni ćemo organizirati ostalo. Imat će čvrstu potporu HDZ-a. Bio je u nizu naših županijskih organizacija, dobio podršku. Bio je i tu, podrška je snažna.”

U Domovinskom pokretu su brojni potresi, predsjednik te stranke Ivan Penava iznio je niz optužbi.

“Naša pozicija je vrlo jasna, ne miješamo se u unutarstranačke procese i izbore bilo koje stranke, uključujući i one koje su u koaliciji s nama. Koliko vidim, a u kontaktima smo s čelnicima DP-a, stabilnost parlamentarne većine ni na koji način nije u pitanju. Kako će se njihovi procesi razviti, to je na članicama i članovima DP-a. Nisam se čuo s gospodinom Radićem, ali nemam problema čuti se ako bi on to htio.”

S Penavom se čuo.

“Jesam, ali nema potrebe da se ovo pretvara u pressicu o DP-u, sve sam vam kazao”, komentirao je premijer i nije želio o navodima da bi možda Vlada mogla izgubiti većinu, samo je ponovio da njena stabilnost nije u pitanju., prenosi N1