HAJDUK – VARAŽDIN 2:1 Livaja asistirao i zabio za preokret Hajduka

HAJDUK – VARAŽDIN 2:1 Livaja asistirao i zabio za preokret Hajduka

U TREĆEM kolu Supersport HNL-a Hajduk je na Poljudu preokretom slavio protiv Varaždina rezultatom 2:1. Goste je u vodstvo doveo Dimitar Mitrovski, ali zatim je Marko Livaja režirao preokret. Prvo je asistirao Filipu Krovinoviću, a zatim i sam zabio. Hajduk je sada drugi sa sedam bodova, a Varaždin šesti s dva.

Prvu veliku priliku na utakmici imao je Hajduk. U sedmoj minuti Ivan Rakitić je majstorski iz voleja proigrao Anthonyja Kalika koji izlazi sam pred gostujućeg kapetana Olivera Zeleniku i promašuje cijeli gol. Već u idućem napadu, Varaždin kažnjava taj promašaj. Bivši igrač Hajduka Michele Šego je probio lijevu stranu i dao povratnu loptu u sredinu gdje je Mitrovski prizemnim udarcem zatresao mrežu.

Netom prije udarca Marko Dabro je bio u kontaktu s Lovrom Kalinićem, ali VAR je ustvrdio da nije bilo faula nad golmanom Bijelih. U nastavku prvog dijela izglednih prilika nije bilo, a gostujući veznjak Mario Marina je u sudačkoj nadoknadi u sudaru sa Šegom raskrvario glavu, ali požrtvovno je nastavio igrati s povezom. 

Hrgović asistirao za pobjedu

U 56. minuti Hajduk izjednačuje. Nakon kornera domaćina Livaja je dao povratnu loptu za Krovinovića koji s 20 metara kroz šumu nogu tuče ravno u Zeleniku koji dira loptu, ali ona se odbija u mrežu. Samo tri minute kasnije zbog ozljede zadnje lože izlazi Fahd Moufi, kojeg na desnoj strani mijenja mladi Šimun Hrgović, inače lijevi bek. 

U 74. minuti upravo je Hrgović poslao sjajan ubačaj na drugu stativu lijevom nogom s desne strane, a tamo je loptu udarcem glavom u mrežu skrenuo Marko Livaja. Najbolji igrač Hajduka u padu je vješto matirao Zeleniku. Hajduk u idućem kolu ide kod Istre, a Varaždin dočekuje Slaven., prenoai index