Englezi prognozirali prije dva mjeseca: Gattusu u Hajduku dajemo četiri mjeseca

Englezi prognozirali prije dva mjeseca: Gattusu u Hajduku dajemo četiri mjeseca

Kada je Hajduk prije dva mjeseca predstavio Gennara Gattusa za novog trenera, ta vijest odjeknula je europskim nogometom. Najveće trenersko ime u povijesti doletjelo je u HNL, a navijači su ga dočekali s oduševljenjem jer je klub konačno dobio trenera koji će igrače naučiti disciplini.

I tako je i bilo, uveo je talijanski trener stroga pravila pa je i najmanje kršenje, što je posljednjih godina na Poljudu bilo učestalo, značilo izbacivanje iz momčadi. Osjetili su to na svojoj koži Emir Sahiti i Ivan Perišić. Taj izrazito problematičan segment je poboljšao, ali ostale stvari ostale su na prošlosezonskoj razini pa čak su i gore.

I tu prvenstveno mislimo na igru koja je bezidejna i loša. Pokazale su to prve utakmice u sezoni pa i bolno ispadanje od Ružomberoka iz trećeg pretkola Konferencijske lige. Splićani u dvije utakmice nisu uspjeli zabiti šestoj momčadi slovačke lige koja se na Poljud došla samo braniti.

Od bivšeg trenera Marseillea, Valencije, Napolija i Milana, s čudesnim životopisom, Talijan je došao do toga da mora strahovati za svoj posao na Poljudu jer dogodio mu se europski fijasko. Kada je tek stigao, sve je djelovalo bajno i činilo se kao idealna kombinacija, ali stvarnost je drugačija. Čeka ga puno teži posao.

Ugovor je potpisao do 2026. godine, ali ugledni engleski nogometni portal FourFourTwo nedavno je Gattusov dolazak u Hajduk ocijenio kao jednom od uzbudljivih stvari u europskom nogometu za novu sezonu, no procijenili su da će puno kraće provesti na klupi.

– Gattuso je do sada imao poprilično zanimljivu trenersku karijeru. Milan, Napoli te nakon toga neuspješni angažmani u Valenciji i Marseilleu. Ovog lipnja je predstavljen kao novi trener splitskog Hajduka. Na toj poziciji mu dajemo četiri mjeseca.

Talijan traje dva mjeseca, klub mu je ispao iz Europe, a kako Hajduk trenutno igra, njihova procjena bi mogla biti i točna, pišu 24sata.