S oltara marijanskih svetišta odaslane poruke vjernicima: Kritizirali društvo, rodnu ideologiju, Zmaja koji nas proždire…

S oltara marijanskih svetišta odaslane poruke vjernicima: Kritizirali društvo, rodnu ideologiju, Zmaja koji nas proždire…


Diljem Hrvatske obilježava se blagdan Velike Gospe. Hodočasti se u sva marijanska svetišta. U Mariju Bistricu vjernici su dolazili tijekom noći i jutra, a mnogi su prošli i križni put. U najstarijem hrvatskom marijanskom svetištu – na Trsatu – za ispovijed se čekalo u redu.

Mise su se prijepodne služile svakih sat vremena. Od 6 ujutro služe se mise u Aljmašu, najvećem marijanskom svetištu na istoku Hrvatske.

S oltara marijanskih svetišta odaslane su i poruke vjernicima, piše dnevnik.hr.

“Smrt nema posljednju riječ za čovjeka, evo baš je znakovito za nas kada se spominjemo danas pokojnoga i Boška i Marka i Denisa i svih ožalošćenih, njihovih obitelji, ali i djelatnika Jadrolinije i svih koji su na bilo koji način s njima povezani”, poručio je fra Milan Krišto, provincijal Hrvatske provincije sv. Ćirila i Metoda

“Ranjeni smo ohološću i samodostatnošću. Danas je na mnogim područjima postalo teško prepoznati u kakvim nas sve tamnicama drži naša potreba za nesputanom slobodom i pravima bez obveza”, poručio je nadbiskup Dražen Kutleša.

Nadbiskup Đuro Hranić je pak s oltara odaslao poruku: “Zmaj koji nas proždire koji nam svoje cinično ismijavanje predstavlja kao umjetničko stvaralaštvo ili nastojanje potpunog odvajanja roda od biološkog spola pokriva velom znanosti i diskretno želi kao rodni studij infiltrirati u obrazovni sustav”.

“Svi mi znamo koliko ima danas onih koji se na sve načine zalažu za ubojstva djece u majčinoj utrobi. Ističu kako bi sve to trebalo biti besplatno da bude lakše izvedivo i da bi to mogao činiti što veći broj žena”, rekao je Zdenko Križić, splitsko-makarski nadbiskup.

Reporterka Marina Bešić Đukarić javila se iz Aljmaša, najvećeg marijanskog svetišta na istoku u Vijesti Dnevnika Nove TV.:

“Sada je pauza između misa i većina vjernika se povukla, a još veći broj očekuje se od 16 sati. U propovjedi Hranić se dotaknuo i ratova u svijetu, nečega što su i sami mještani Aljmaša proživjeli 1991. Tada je srušena crkva do temelja, a pod ruševina je ostao netaknuti kip Gospe od Utočišta. Prvi put večeras na blagdan u Aljmašu se održava i koncert duhovne glazbe”.