Karlovačkom policijskom inspektoru netko “trknuo” auto, pa otišao s mjesta događaja! Kamere otkrile da mu je to napravio kolega s posla

Karlovačkom policijskom inspektoru netko “trknuo” auto, pa otišao s mjesta događaja! Kamere otkrile da mu je to napravio kolega s posla


Karlovčanin je osuđen na novčanu kaznu od 390 eura jer je na parkiralištu udario parkirani osobni automobil, pa se udaljio s mjesta događaja.

Dogodilo se to, doduše, još u listopadu 2020. godine, ali je postupak na Općinskom sudu u Karlovcu okončan tek sada.

Zanimljivost događaja je u tom što su prekršitelj i vlasnik oštećenog vozila kolege s posla – obojica su djelatnici MUP-a, vlasnik vozila je policijski inspektor koji je jedno vrijeme bio načelnik Postaje prometne policije, a “počinitelj” je domar. Doduše, u međuvremenu se umirovio.

Incident se zbio na Trgu hrvatskih redarstvenika, odnosno na parkiralištu ispred zgrade Policijske uprave karlovačke 23. listopada 2020. godine u 21.34 sati.

– Krećući se Trgom hrvatskih redarstvenika tako da se s obilježenog parkirališnog mjesta koje se nalazi uz zapadni rub parkirnog prostora započeo kretati vožnjom u natrag skrećući u lijevo u smjeru istoka te se prethodno nije uvjerio da tu radnju može učiniti sa sigurnošću i bez opasnosti za druge sudionike u prometu i imovinu, ne vodeći pritom dovoljno računa o položaju vozila te o smjeru i brzini kretanja, uslijed čega je stražnjim desnim dijelom vozila udario u prednju lijevu bočnu stranu osobnog automobila, koji je od strane vlasnika bio propisno parkiran na središnjem dijelu parkirnog prostora na obilježenom parkirališnom mjestu, prednjom stranom okrenut u smjeru sjevera te je u prometnoj nesreći na vozilima nastala materijalna šteta, postupajući suprotno odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a nakon toga je napustio mjesto događaja prometne nesreće bez da je prethodno vlasniku oštećenog vozila ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je uzrokovao prometnu nesreću – opisano je u nepravomoćnoj presudi.

Iako je odmah nakon počinjenog prekršaja utvrđeno tko ga je prekršio, okrivljeni je svoju obranu iznio skoro četiri godine kasnije, 8. srpnja ove godine. Rekao je da se ne osjeća krivim.

– U to vrijeme sam bio djelatnik PU karlovačke i radio sam na demontaži podova u sportskoj dvorani policije u Mačekovoj ulici. Nakon obavljenog posla vratio sam kombi u zgradu policije. Kada sam izlazio sa svojim vozilom s parkirališta, nisam uočio da sam dotaknuo vozilo koje je tamo bilo parkirano. Nastala šteta je bila vrlo mala na mojem i njegovom vozilu. Ne bih bježao, znam da je sve pokriveno kamerama. Da se nešto dogodilo doznao sam nakon tri dana kada su me pozvali da dođem na parkiralište radi obavljanja očevida. Osobno poznajem tog inspektora, da me zatražio da mu isplatim štetu, to bih učinio, pa ne bi bilo potrebe za vođenjem postupka – iskazao je okrivljeni.

Ispitan je i policajac koji je obavljao očevid. Kaže da je vlasnik vozila uočio štetu tek kad je stigao kući, posumnjao je da se to dogodilo ispred zgrade policije, a to su potom potvrdile i nadzorne kamere. Potvrđuje da se radilo o manjoj šteti. Okrivljeniku je ona bila na desnom braniku i iznosila je 60 eura, a oštećeniku na prednjem lijevom blatobranu te je iznosila 130 eura, javlja KAportal.