Hajduk obranio prednost, Torshavn opasno prijetio, Rakitić debitirao u prolazu Bijelih!

Hajduk obranio prednost, Torshavn opasno prijetio, Rakitić debitirao u prolazu Bijelih!

Utakmica HB Torshavna i Hajduka završila je rezultatom


HB TORSHAVN – HAJDUK 0:0

Ukupni rezultat: 0:2

HB TORSHAVN: Gestsson – Voss, Chukwudi, Davidsen, Jonnson- Sorensen, Mouritsen (od 78. Mneney🟨), Skytte – Samuelsen🟨, Samba (od 67. Guttesen) – Dahl (od 57. Duah)

HAJDUK: Lučić – Moufi, Šarlija, Uremović, Diallo – Capan🟨(od 70. Rakitić), Krovinović, Pukštas (od 90+1. Melnjak) – Sanyang(od 70. Durdov), Kalik🟨(od 63. Perišić) – Livaja


Hajduk se remijem na Farskim Otocima protiv Torshavna plasirao u treće pretkolo Konferencijske lige, gdje ga čeka dvomeč protiv slovačkog Ružomberoka, koji u ovo natjecanje stiže iz Europske lige gdje je u 2. pretkolu dvaput poražen od turskog Trabzonspora. U prvoj utakmici 8. kolovoza Hajduk će biti gost u Slovačkoj, dok će uzvrat protiv Ružomberoka odraditi pred svojim navijačima na splitskom stadionu Poljud tjedan dana kasnije. Ždrijeb za Bijele nije loš, no za proći Slovake trebat će Splićani biti vrlo oprezni.

Gennaro Gattuso je kući ostavio Emira Sahitija zbog nediscipline, a priredio je jedno iznenađenje u početnom sastavu. Iako se očekivalo da će Sahitija zamijeniti Perišić, na njegovom mjestu je osvanuo Abdoulie Sanyang. Po prvi put je u službenom zapisniku bio i Ivan Rakitić, koji je svoju priliku čekao s klupe i dočekao je u nastavku.

Hajdukovci su debitirali u svom trećem dresu, a prvi su zaprijetili u 3. minuti nakon prodora Sanyanga, čiji je udarac odbio Gestsson. Domaćini su odgovorili deset minuta kasnije opasnim pokušajem Skyttea, ali lopta odlazi pored gola. Nešto kasnije je isti ishod imao i udarac Dahla. Kalik je u 21. minuti iz blizine zatresao mrežu, ali je bio u nedozvoljenoj poziciji.

Veliku priliku imali su domaći u 24. minuti, ali je Lučić sjajno intervenirao i obranio udarac Skyttea. Generalno je Hajduk u prvih 45 minuta izgledao vrlo blijedo, kao da je nedostajalo čvrstine, a i bilo je puno prostora među linijama. Ipak je u 41. minuti Diallo nakon prodora pogodio vratnicu, a Livaja je bio neprecizan s 2 metra. Isti igrač opasno je tukao i minutu kasnije, ali Gestsson odbija. Prijetili su Splićani u više navrata krajem prvog dijela, ali bezuspješno.

Stiglo je upozorenje

Hajduk je u nastavku nastavio interpretirati nesigurnost, dok su domaći imali posjed. Bijelo-crni su u izglednim prigodama pretežno bili u ofsajdima, a domaći su prijetili. Spašavao je Lučić, koji je bio jedan od boljih pojedinaca Hajduka, a to sve govori o igri Splićana, koja je na Farskim otocima bila daleko od idealne. Pamtit će se 70. minuta ovog susreta kad je Marka Capana zamijenio Ivan Rakitić i upisao debi u dresu Hajduka. Na terenu su tako po prvi puta u dresu Hajduka zajedno zaigrali Perišić, Livaja i Rakitić i to je jedino što će se pamtiti iz ovog susreta uz, dakako, prolaz Hajduka, koji će u trećem pretkolu igrati protiv Slovaka.

Bijeli će morati pružiti znatno više jer su Slovaci kudikamo ozbiljniji od Farana. Puno je još posla pred Gennarom Gattusom, mnogi su igrači daleko od prave forme poput, primjerice, Rokasa Pukštasa, ali on uvijek svoje odradi trkom. Pozitivna stavka koju navijači Hajduka mogu pronaći u ovom susretu je još jedna prazna mreža, iako je u 84. minuti Uremović očistio loptu s gol-crte spriječivši siguran pogodak.

U ranoj fazi sezone Hajduku je unatoč prolazu stiglo upozorenje i pokazatelj da je najbitniji sljedeći trening. U nedjelju čeka Belupo, a Hajduk će morati puno bolje od izdanja s Farskih Otoka., piše sportske