VIDEO Pogledajte kako transrodna boksačica kojoj je dozvoljeno sudjelovanje na OI pobjeđuje protivnicu: “Tako nije niti u sparingu s muškarcima”

VIDEO Pogledajte kako transrodna boksačica kojoj je dozvoljeno sudjelovanje na OI pobjeđuje protivnicu: “Tako nije niti u sparingu s muškarcima”

Na društvenim mrežama pojavila se snimka transrodnog boksača/ice Imane Khelif – kojemu je dopušteno natjecanje na Olimpijskim igrama u Parizu – kako brutalno mlati protivnicu.

Dvije boksačice koje su bile zabranjene na svjetskim prvenstvima jer su smatrane biološki muškima dobile su dozvolu da se natječu na Olimpijskim igrama kao žene. U Parizu je izbila svađa nakon što se saznalo da su Imane Khelif iz Alžira i Lin Yu-Ting iz Tajvana prošle godine izbačene s turnira zbog pitanja o njihovom biološkom spolu.

Ali šefovi MOO-a rekli su da obojica ispunjavaju kriterije podobnosti i da će boksati sljedećih dana.

Međutim, sada je snimka koja na X-u prikazuje Khelif kako dominira nad jednom od svojih prethodnih protivnica postala viralna, jer su obožavatelji reagirali na vijest o njezinom uključivanju na Olimpijske igre.

Video je pokazuje kako Khelif zadaje teške udarce u glavu svojoj meksičkoj protivnici Briandi Tamari u prosincu 2022.

U naslovu videa sugerira se obožavateljima da ‘obrate pažnju na snagu udarca’ koje je prikazala Khelif, dok se mlatila protivnicu.

Nakon diskvalifikacije, Meksikanka Tamara javila se s vlastitim iskustvom borbe s Khelifom ranije na turniru.

‘Kad sam se borila s njom osjećala sam se izvan sebe’, napisala je na X.

‘Njeni udarci su me jako boljeli, mislim da se nikad nisam tako osjećala u svojih 13 godina boksanja, niti u sparingu s muškarcima. Hvala Bogu taj dan sam se sigurno izvukao iz ringa i dobro je da su konačno shvatili.’

I Khelif i Yu-Ting diskvalificirane su sa Svjetskog prvenstva u boksu za žene u ožujku 2023. u New Delhiju, nakon što je naređen niz DNK testova zbog zabrinutosti oko spola nekih od sudionica.

Snimka meča: