HDZ-ovci žele Zvonu Bobana za hrvatskog predsjednika: Oglasio se i bivši nogometaš

HDZ-ovci žele Zvonu Bobana za hrvatskog predsjednika: Oglasio se i bivši nogometaš


Unutar HDZ-a sve više jača inicijativa da bivšeg nogometaša Zvonimira Bobana, HDZ predloži kao svog predsjedničkog kandidata i suprotstavi Zoranu Milanoviću na nadolazećim predsjedničkim izborima.

HDZ je radio i anketu kako bi utvrdio rejting potencijalnih kandidata za predsjednika države, ali do sada se nije iskristaliziralo niti jedno pravo ime. U anketi su po rejtingu dr. Dragan Primorac, ministar obrane Ivan Anušić, pisac Miro Gavran.

“Ako je točna vijest, hvala ljudima na inicijativi, svi živimo za neko poštovanje i priznanje. Kako god, to se nikad neće dogoditi… Sretno kandidatima”, poručio je Zvonimir Boban za DNEVNIK.hr.

Nacional piše da se radi o inicijativi koju je pokrenula skupina ljudi unutar stranke bliska premijeru i predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću.

U toj frakciji stranke smatraju da bi Boban bio idealan kandidat koji bi mogao pobijediti Milanovića. Boban je, naime, 2015. u kampanji za parlamentarne izbore, iako godinama blizak i povezan s HDZ-om, javno podržao upravo Milanovića te se distancirao od tadašnjeg vodstva HDZ-a. Pa bi se, ako bi ta inicijativa bila prihvaćena, Boban praktički svrstao natrag u okrilje stranke koja ga je prije nekoliko godina razočarala do te mjere da je javno podržao Zorana Milanovića.