Ne možete sa sebe skinuti pijesak s plaže? Evo što pomaže

Ne možete sa sebe skinuti pijesak s plaže? Evo što pomaže

Jedna je mama podijelila ideju o tome kako skinuti s kože pijesak s plaže koji se često zavuče između prstiju: Posula je noge dječaka puderom i samo ih obrisala i pijesak je nestao

Malo toga može pokvariti boravak na plaži kao činjenica da se sitni pijesak može zavući baš svuda i sigurno će ga biti među nožnim prstima, zalijepljenog na listovima, oko rubova kupaćeg kostima, pa i u kosi, a ako se kući vraćate automobilom, vjerojatno ćete ga unijeti s ručnikom, piše HuffPost

Borba sa sitnim zrncima pijeska često iživcira čovjeka, no dovitljiva TikTokerica koja objavljuje na profilu @momlife2596 i njen sin nedavno su podijelili jednostavan trik za rješavanje pijeska s kože mališana, pa i odraslih, i to do – zadnjeg zrnca. Lako je ukloniti čak i mokar pijesak koji se zavuče između nožnih prstiju, ili oko ruba kupaćih gaćica. 

TikTokerica je jednostavno posula obilnu količinu dječjeg pudera na stopala svog djeteta prekrivena pijeskom prije nego što mu je obrisala noge. Pijesak se jednostavno skinuo s puderom. 

–  Puder za bebe tako lako skida mokri pijesak s kože – kaže mama u video prilogu, dodavši kako trik djeluje kao čarolija. 

– Ne idem na plažu bez njega, napisala je, podijelivši u komentaru da puder možete jednostavno obrisati ručnikom s kože. 

Nedavno je, pak, u članku Philadelphia Inquirera glavni znanstvenik Johnson & Johnsona, dr. Joseph Greco, rekao je da je dobro rješenje za istu situaciju kukuruzni škrob. Naime, pijesak i škrob su hidrofilni, što znači da privlače i upijaju vodu, no kukuruzni škrob je hidrofilniji od pijeska.

– Dakle, imate nešto što još bolje privlači vlagu od pijeska i zapravo omogućava da se pijesak osuši te tako lakše otpadne s vaše kože – pojasnio je dr. Greco. 

Većina komentatora bila je oduševljena trikom i vrlo zahvalna, no ima i onih koji su za njega znali. 

@momlife2956

I have been doing this hack for years, and it really does work! Wet sand can be so hard to get off your feet and hands but this works like magic. I do not go to the beach without it. #beachhacks #lifehacks #babypowder #sand #howto #hacksthatwork #sahm #momtent #boymom #beachday #beachessentials

♬ sonido original – GT.Sebas

– Odrasla  sam na plaži i uvijek smo se tako čistili od pijeska. I sad  imam baby puder u torbi za plažu – stoji u jednome od komentara. Jedna mama naglasila je kako će to mnogim mamama olakšati život, a mnogi su ideju nazvali genijalnom. 

Ako spadate među one koje pijesak na koži iritira, nije se teško složiti s njima., piše 24sata.