Mali Ante nakon duge borbe upisan u redovni gradski vrtić: Posjetio premijera u nadi da će njegova priča potaknuti nužne promjene

Mali Ante nakon duge borbe upisan u redovni gradski vrtić: Posjetio premijera u nadi da će njegova priča potaknuti nužne promjene

Ante Mikulić nakon duge borbe uspio se upisati u redovan vrtić, a njegovi prijatelji odmah su ga prihvatili i očitali lekciju cijelom sustavu.

Mali Ante Mikulić, koji boluje od rijetke bolesti, uspio je šarmirati i premijera Andreja Plenkovića. Zajedno s majkom došao je u Banske dvore upozoriti na probleme djece s teškoćama. Priču donosi Matea Ćorić Brunović.

Šestogodišnji Ante boluje od rijetkog sindroma. Nakon duge borbe upisan je u redovan gradski vrtić, a djeca su pokazala kako se djeci s teškoćama treba pristupiti. Iskreno i prijateljski.

Koliko je šarmantan, uvjerio se i premijer. Dječakova majka bila je na sastanku u Banskim dvorima. Upozorila je na nedostatak potrebne rehabilitacije za djecu s teškoćama.

“Danas smo došli da se osobno upoznaju, da premijer skupa s ministrima dobije sliku kako djeca s teškoćama malo drugačije vizualno izgledaju kad ih držite, kad ih osjetite, drugačiji je osjećaj kada gledate sa strane”, rekla je majka Marica Mikulić.

Nada se da će njihova priča potaknuti toliko potrebne promjene u sustavu., piše dnevnik.hr