Djelatnici škole u koju je prebačen đak (9): Želimo odgovore na ova dva pitanja

Djelatnici škole u koju je prebačen đak (9): Želimo odgovore na ova dva pitanja

ZAPOSLENICI Osnovne škole Savski Gaj obratili su se javnosti putem priopćenja u kojem navode da pružaju punu podršku ravnatelju Matiji Bajiću i istaknuli da žele da se svi učenici što prije vrate u školske klupe. Riječ je o zagrebačkoj školi u koju roditelji odbijaju poslati djecu na nastavu jer nisu zadovoljni kako se pristupilo devetogodišnjem učeniku s problemima u ponašanju.

Navode da se na školu vrše pritisci te napominju da su oni ti koji zahtijevaju rješenja. Njihovo priopćenje prenosimo u nastavku.

“Obraćamo vam se kao zaposlenici Osnovne škole Savski gaj u želji da se svi učenici što prije vrate u naše školske klupe te ovim putem dajemo i punu podršku ravnatelju.

Svi mi, kao zaposlenici, dali smo i učinili sve što smo mogli, u skladu s nama raspoloživim ovlastima, a koje ovaj slučaj nadilazi.

Sad zahtijevamo od vas, koji imate profesionalnu dužnost i šire ovlasti, da poduzmete konkretne korake za rješavanje nastale situacije”, stoji u obraćanju djelatnika škole.

“Tražimo odgovore na ova dva pitanja”

“Na našu se školu vrše pritisci te se proziva djelatnike Škole, ističući njihovu ‘neučinkovitost’. Međutim, mi smo ti koji zahtijevaju rješenja, a odgovori na ključna pitanja, a time i rješenja, u nadležnosti su drugih tijela.

S obzirom na to da se u usmenoj komunikaciji i u javnom prostoru javljaju brojne različite informacije, zahtijevamo jasne i nedvosmislene odgovore na sljedeća pitanja:

U kojemu je stadiju postupak u interesu djeteta pred Zavodom za socijalnu skrb?

Koji su idući koraci nadležnih institucija jer bi ovo trebao biti ŽURNI postupak u interesu svih učenika ove škole?

Obraćamo se pisanim putem jer ne želimo usmene upute, već jasan pisani odgovor nadležnih institucija u roku od 24 sata, a u interesu svih učenika Škole”, zaključuju djelatnici OŠ Savski Gaj.