Opravdano ili? Muškarac se želi razvesti jer žena ne zna kuhati

Opravdano ili? Muškarac se želi razvesti jer žena ne zna kuhati

Supruga nije znala ni pravilno držati nož, što je izazvalo frustraciju i komentar od njegove majke koji ju je dodatno uvrijedio, planira razvod ukoliko se nešto ne promijeni

Postoje određene osobine koje mogu partnera brzo odvratiti. Jedna od njih, koja je nedavno postala tema rasprave, jest kuhanje. S porastom broja poznatih osoba koje priznaju da rijetko pripremaju obroke za svoje obitelji, kao što su Kim Kardashian i Brittany Mahomes, javnost se sve više bavi pitanjem kulinarskih sposobnosti u braku.

Na Redditu je jedan korisnik podijelio svoje frustracije zbog svoje supruge, koja, prema njegovim riječima, ne zna kuhati ni osnovne stvari.

– Sve je u redu, ali frustrira me što moja žena uopće ne zna kuhati – započeo je svoj post. Iako je isprva uživao u pripremi obroka, sada mu to postaje teret, pogotovo nakon dugog radnog dana dok njegova supruga provodi vrijeme u kući.

Ispostavilo se da je supruga imala problema čak i s najjednostavnijim zadacima, poput rezanja jagoda ili pripreme instant tjestenine. Iako je pokušao naučiti je kako kuhati, on se pita je li to stvarno zbog neznanja ili se možda pretvara da ne zna.

– Ovo je deal breaker – dodaje, ističući da se situacija dodatno pogoršala kada je njegova majka došla u posjet i ponudila pomoć.

Naime, kada je pokušala pomoći u pripremi hrane, supruga nije znala ni pravilno držati nož, što je izazvalo frustraciju i komentar od njegove majke koji ju je, prema njemu, dodatno uvrijedio. Nakon toga, supruga je bila ljuta jer se nije branio od komentara njene nesposobnosti, osjećajući se posramljeno.

Reakcije na Redditu bile su podijeljene. Dok su neki smatrali da bi se trebao zauzeti za svoju suprugu, većina je podržala mišljenje da bi svaki odrasla osoba trebala imati osnovne kulinarske vještine. Mnogi su se složili da bi trebala znati pripremiti jednostavna jela poput tjestenine ili sendviča, ali i pravilno koristiti kuhinjski pribor.

Najavio je da planira posjetiti bračno savjetovalište i kuharske tečajeve sa suprugom.

– Ako se stvari ne promijene, gotovo – naglasio je mogući prekid veze.

Prema istraživanju Harvard Business School, kućanski poslovi mogu biti ozbiljan uzrok raspada veza, s 25% sudionika koji su se izjasnili da su se razveli zbog nesuglasica oko kućanskih poslova. Stručnjaci, poput Cat Hoggard Wagley, kažu da je kuhanje životna vještina i da, ako partner odbija učiti, nije na drugoj osobi da ga podučava, prenosi NYP.

U ovom slučaju, pitanje kuhanja može se činiti trivijalnim, no ono može biti simbol dubljih problema u vezi. Kako bi se održala zdrav odnos, važno je oboje sudionika doprinositi zajedničkom životu, a učenje osnovnih vještina kuhanja može biti jedan od načina za jačanje tog partnerstva., prenose 24sata