Dijetetičarka tvrdi da dvije vrste hrane doprinose gubitku visceralne masnoće

Dijetetičarka tvrdi da dvije vrste hrane doprinose gubitku visceralne masnoće

ZDRAVLJE crijeva ključno je za opće blagostanje, a kada je narušeno, može doći do raznih problema kao što su nadutost, plinovi, debljanje i druge nelagode.

Za bolju probavu i metaboličke procese, važno je konzumirati namirnice koje potiču zdravu crijevnu mikrofloru, podržavaju zdravu probavu i pomažu u upravljanju tjelesnom težinom.

Stoga su nutricionistica i dijetetičarka Samantha Cassetty te medicinska sestra Sarah Anderson otkrile koje bismo dvije vrste hrane trebali jesti svakodnevno za bolju probavu i smanjenje visceralne masnoće.

1. Kimchi

Kimchi je tradicionalno korejsko jelo napravljeno od fermentiranog povrća, posebno kupusa i rotkve. Privlači pažnju ne samo zbog svog intenzivnog okusa već i zbog brojnih zdravstvenih dobrobiti. Proces fermentacije kimchija proizvodi probiotike koji su korisni za crijeva i mogu poboljšati probavu. Većina sastojaka u procesu pripreme kimchija bogata je vlaknima; prehrana bogata vlaknima povezana je s nižom tjelesnom težinom i manjim nakupljanjem visceralne masnoće.

“Proces fermentacije zahtijeva proizvodnju mnogo dobrih bakterija, koje ostaju u hrani nakon završetka procesa”, objašnjava Anderson za SheFinds.

2. Kefir

Kefir je mliječni proizvod sličan jogurtu. Probiotici u kefiru pomažu uravnotežiti crijevnu mikrofloru, promičući rast dobrih bakterija. Zdrave crijevne bakterije ključne su za probavu i apsorpciju hranjivih tvari.

Kefir je, također, bogat proteinima i sadrži zdrave masti, što može pomoći kod osjećaja sitosti. Konzumiranje zdravih, zasitnih namirnica može smanjiti ukupni unos kalorija, što pomaže u upravljanju težinom.

“Jedna je studija otkrila da konzumacija šest porcija fermentirane hrane, poput kefira, dnevno dovodi do bolje raznolikosti mikroflore i smanjenja markera upale. Ovi čimbenici mogu smanjiti rizik od brojnih stanja, uključujući autoimune bolesti, dijabetes tipa 2, bolesti srca i poremećaje raspoloženja poput depresije i anksioznosti”, zaključuje Cassetty., piše Index