Bogatašica na samrti izazvala pravu filmsku dramu oko nasljedstva: ‘Uništila oporuku golim rukama’

Bogatašica na samrti izazvala pravu filmsku dramu oko nasljedstva: ‘Uništila oporuku golim rukama’

Ako se dokaže da je gospođa Keats zakonito uništila oporuku i preminula bez valjane oporuke, njezina sestra naslijedit će svu imovinu, uključujući kuću i zemljište u Wiltshireu.

U engleskoj obitelji Keats izbila je ozbiljna svađa oko nasljedstva nakon što je 92-godišnja Carry Keats, na samrti, svojim rukama uništila tri četvrtine svoje oporuke. Njezina imovina vrijedna 800.000 funti sada je predmet pravnog spora na Visokom sudu, gdje se suprotstavljaju njezini daleki rođaci i mlađa sestra. 

Prema zakonima iz 1837. godine, svaka osoba može legalno opozvati svoju oporuku jednostavnim uništavanjem dokumenta. Ako se dokaže da je gospođa Keats zakonito uništila oporuku i preminula bez valjane oporuke, njezina sestra naslijedit će svu imovinu, uključujući kuću i zemljište u Wiltshireu. Međutim unutar oporuke koju je navodno uništila stoji kako sve pripada rođacima. 

No, gospođa Keats je prije nego je preminula, prekinula je odnose s rođacima jer su joj sugerirali da će je smjestiti u starački dom. Zbog toga je gospođa Keats učvrstila odnose sa svojom sestrom, koja joj je tijekom posljednjih godina redovito donosila obroke i posjećivala je gotovo svaki dan u bolnici, piše DailyMail. 

Njezini rođaci, sada pokušavaju osporiti valjanost uništenja oporuke, tvrdeći da nije bila dovoljno mentalno zdrava da je uništi sama, a ističu kako je zapravo željela isključiti sestru iz nasljedstva zbog prošlih optužbi o preljubu. Odvjetnik koji zastupa rođake ističe da je tijekom posljednjih dana života gospođa Keats zatražila od svog odvjetnika, Hafwen Webb, da dovrši proces uništavanja oporuke.  S druge strane, sestra tvrdi da je gospođa Keats bila svjesna svojih postupaka i da je odlučila isključiti rođake zbog njihove loše reakcije prema njezinoj zdravstvenoj situaciji.  Gđa. Oakley negira sve optužbe o preljubu koje su se pojavile u obiteljskim raspravama. I dalje nije poznato tko će dobiti nasljedstvo, te odluka ide na dalja ročišta, piše DailyMail. , prenose 24sata