Mladi Jastreb postaje Dabrin posebni savjetnik za poljoprivredu. Plenković: On je sjajan …

Mladi Jastreb postaje Dabrin posebni savjetnik za poljoprivredu. Plenković: On je sjajan …

Branko Borković Mladi Jastreb od zadnjeg zapovjednika obrane Vukovara do posebnog savjetnika ministra poljoprivrede. Za plaću od tisuću eura bit će zadužen za kako navode u ministarstvu:

Poslove savjetovanja vezano za razvoj ruralnih područja, razvoj fleksibilnog malog poduzetništva kao pokretača inovativnosti te konstruktivnog lokalnog i aktivaciju lokalnih poljoprivrednih proizvođača.

Mnoge je njegovo imenovanje iznenadilo jer proteklih godina osim o njegovom ratnom putu pisalo se o njegovom odnosu prema životinjama. Susjedi su se kontinuirano žalili da im uništavaju imovinu i usjeve, a ovako su za naše kamere govorili prije dvije godine:

“Svaka čast njemu za sve što je napravio, a je li to razlog da on godinama terorizira cijelo selo”, rekla je tada Snježana Kovaček.

“Jeste li pokušali razgovarati s njim? Jesam, ali je rekao da je to u redu što svinje rade i da će se osvetiti selu. Sutradan je pustio konje”, dodao je susjed Tihomir Brenko.

“Netko ga štiti”, smatrao je Željko Jambrek.

U javnost je dospio video gdje pas grize konja koji je u teškom stanju. Očevici su tvrdili da su to Borkovićeve životinje što je tada potvrdilo i ministarstvo u kojem je on sada savjetnik. Naveli su da pas nije cijepljen i da je grizao kobilu, ona je Borkoviću oduzeta. Utvrđeno je da je počinjeno nekoliko kršenja propisa iz Zakona o zaštiti životinja. Za Možemovu članicu Odbora za poljoprivredu ovo imenovanje je – nedopustivo.

“Jasno je sigurno iz ovog imenovanja da motivacija nije bila da se uistinu savjetuje ministra poljoprivrede o ključnim problemima u poljoprivredi jer da je tako onda bi svakako izabrali nekog s većim znanjem i bez afera koje je imao u prošlosti i u vezi načina držanja životinja i prigovora susjeda”, rekla je Sandra Benčić.

U telefonskom razgovoru Borković nam je rekao da su sve te prijave za životinje bile fake news i da su sve sudske presude išle njemu u korist. Lani je prosvjedovao na Markovu trgu pa ga je premijer primio na razgovor. Ove godine je Mladi Jastreb na svečanosti HV-a planuo zbog mjesta i rekao:

“Sram vas bilo! Mislim, meće me vrijeđati ovako i ponižavati.”

Njegov izbor za savjetnika premijeru nije sporan pa kaže:

“Pa ja mislim da je Branko Borković sjajan čovjek i dobro da ga je uzeo. To je naš prijatelj, branitelj Vukovara i neka ga je uzeo.”, piše danas.hr