Što sve mlade žene danas rade, a one starije to nikako ne razumiju

Što sve mlade žene danas rade, a one starije to nikako ne razumiju

Image by Peggy und Marco Lachmann-Anke from Pixabay

NA REDDITU je nedavno postavljeno pitanje: “Što vas kod mlađih generacija žena iznenađuje, zbunjuje ili možda čak zadivljuje?” Mnoge su žene zatim podijelile svoja mišljenja o tome što ih fascinira, nervira ili jednostavno ne mogu shvatiti kod mladih žena danas.

Javno plakanje na društvenim mrežama

Jedna je korisnica napisala da joj je oduvijek smetalo snimanje sebe u ranjivim trenucima i objavljivanje tih trenutaka na društvenim mrežama: “Plakanje na društvenim mrežama mi je uvijek smetalo, a nisam ni ja baš tako stara. Jednostavno ne shvaćam zašto bi netko snimao sebe u tako ranjivom stanju i objavljivao to online. Obično ne koristim izraz ‘cringe’, ali ovdje to svakako odgovara.”

Trepavice su bile još jedna tema koja je izazvala dosta komentara. Jedna korisnica podijelila je anegdotu o svojoj kćeri koja ima poseban “šampon za trepavice” i rekla kako joj je to neobično, a prisjetila se i prijateljice koja je pustila unuku da joj stavi umjetne trepavice i kako joj je bilo teško priviknuti se na taj izgled. S druge strane, brojne žene složile su se da moderni make-up trendovi, posebno naglašavanje obrva, jednostavno ne odgovaraju njihovom poimanju ljepote, uz komentare poput: “Otprilike kad su obrve postale toliko važne? To su doslovno dvije male crte dlaka na licu!”

@lydiafowlermakeup

My highly requested brow routine 💘 Using my absolute go-to products from @anastasiabeverlyhills – Brow Freeze & DIPBROW®️ Pomade to create a fluffy, natural brow and hairlike strokes. I’m using shade dark brown I do not go a day without these products! They have been a staple part of my makeup routine for a few years now and I cannot recommend them enough. ✨ Brow Freeze – An extreme-hold styling wax that lifts and holds brows in place for a feathered effect. ✨ DIPBROW®️ – Full-pigment, waterproof eyebrow pomade to fill and detail brows available in 11 shades. ✨ Brushes – Brow Freeze applicator & Brush #14 Shop your new brow routine at anastasiabeverlyhills.co.uk and save this post to refer back to ☺️ #ABHpartner #AD #anastasiabeverlyhills #ABHbrows #dipbrow #dipbrowpomade #browfreeze #browroutine

♬ original sound – lydiafowlermakeup

Dijeljenje svih intimnih trenutaka

Zabrinutost zbog modernog trenda dijeljenja osobnih podataka na društvenim mrežama također je bila česta tema. Jedna je žena komentirala kako je iznenađena gubitkom privatnosti i da mladi danas dijele svaki aspekt svog života online. Njene riječi: “Gubitak granica me rastužuje. Živjeti cijeli život online i nedostatak želje za bilo kakvom privatnošću”, odražavaju stav mnogih starijih žena koje ne razumiju zašto mladi tako slobodno dijele intimne trenutke s javnošću.

Slušalice kao modni dodatak

Ipak, nije sve bilo kritika. Mnoge su žene izrazile divljenje prema mlađim generacijama, osobito kad je riječ o njihovoj otvorenosti i prihvaćanju različitosti. “Stalno sam zadivljena koliko su mladi ljudi otvoreni prema LGBTQ osobama”, napisala je jedna korisnica. Pohvaljena je i njihova hrabrost da napuste radno mjesto ako nisu sretni, za razliku od starijih generacija koje su često ostajale zbog lojalnosti poslodavcima.

Naravno, bilo je i nekoliko smiješnih opaski o modnim izborima mladih. Od tajica koje naglašavaju stražnjicu, do korištenja slušalica kao modnih dodataka, starije žene su se našalile da jednostavno ne mogu pratiti sve te promjene., prenosi index.hr