Vatreni u dramatičnoj završnici ipak do tri boda protiv Škota…

Vatreni u dramatičnoj završnici ipak do tri boda protiv Škota…

Hrvatska nogometna reprezentacija upisala je drugu pobjedu u skupini 1 elitne Lige nacija, u trećem kolu je na maksimirskom stadionu pobijedila Škotsku 2-1 (1-1).

Nogometaši Škotske poveli su u 32. minuti golom Ryana Christiea, ali je samo tri minute kasnije izjednačio Igor Matanović, što je bio njegov premijerni pogodak u dresu hrvatske reprezentacije. Potpuni preokret se dogodio u 70. minuti kada je Andrej Kramarić zabio za 2-1. Bio je to Kramarićev 30. pogodak u hrvatskom dresu.

Od ranije je bilo poznato da za Hrvatsku zbog ozljeda neće moći igrati važni članovi Josip Stanišić i Josip Juranović, dok je dvoboj protiv Škotske zbog privatnih razloga preskočio i Mateo Kovačić, vjerojatno hrvatski igrač u najboljoj formi. Još nije poznato hoće li se Kovačić reprezentaciji priključiti za ogled protiv Poljske u utorak.

Od početka je bila jasna postavka na travnjaku. Hrvatska je držala loptu i stezala obruč oko suparnika, dok su se Škoti oslanjali na kontranapade. U takvom odnosu snaga u početku su obje reprezentacije imale podjednaki broj donekle opasnih situacija.

U uvodnih deset minuta za Hrvatsku su pokušavali Kramarić i Luka Sučić iz slobodnog udarca, ali je iz dobre pozicije pogodio živi zid, dok je na drugoj strani opasno bilo u 11. minuti, ali je na povratnu loptu najbolje reagirao Modrić i otklonio opasnost.

Prvi udarac u okvir vrata zabilježen je u 21. minuti i imali su ga Škoti. Pucao je Gilmour s 18 metara, ali neopasno po hrvatskog vratara Livakovića koji je lakoćom ukrotio pokušaj gostiju. Samo nekoliko trenutaka kasnije na drugoj je strani izgledalo dosta opasno, ali je Kramarićev udarac završio u bloku.

Nakon pola sata igre Hrvatska je imala najbolju šansu. Opet je probao Kramarić, ali je njegov pokušaj iskosa nekako zaustavio škotski vratar Gordon. U posve ujednačenoj igri činilo se da su Škoti ipak nešto konkretniji kada dođu pred suparnička vrata i gosti su posredstvom toga poveli u 32. minuti.

Loše je u obrani intervenirao Luka Sučić. Nespretno je zahvatio loptu koja je došla do Christieja. Ovaj ju je provukao ispod Livakovića, a pogodak nije uspio spasiti ni Ćaleta-Car koji je samo potvrdio 1-0 za Škotsku.

Hrvatska je vrlo brzo izjednačila, samo tri minute kasnije. Perišić je poslao u gostujući šesnaesterac povratnu loptu, a vrlo dobro je reagirao Matanović i gurnuo loptu kroz brojne škotske noge, sve do mreže za 1-1. Bio je to premijerni pogodak Matanovića u dresu hrvatske reprezentacije.

Nakon nekoliko mirnih minuta u drugom poluvremenu sa šansama je krenula Hrvatska. U 53. minuti je pokušao Matanović, samo dvije minute kasnije i Modrić, ali je oba udarca zaustavio škotski golman Gordon., piše N1