Ministrica Obuljen i Pupovac u Zagrebu otvorili Srpski kulturni centar…

Ministrica Obuljen i Pupovac u Zagrebu otvorili Srpski kulturni centar…


Srpska zajednica u Zagrebu je otvorila obnovljen i preuređen objekt Srpskog kulturnog centra. Tom prigodom, u Preradovićevoj 21, na kojoj se nalaze više od stoljeća, otvorena je i izložba “Barbarogenij nadrealizma”.

– Hrvatska Vlada priznaje, cijeni, ističe i ponosi se etničkim pluralizmom i kulturnom raznolikošću, koja je dijelom i nastala kao posljedica višestoljetnih susreta različitih vjera, naroda, pa čak i civilizacija na ovim našim područjima. Brojne raznolikosti prihvaćamo kao bogatstvo, poručila je ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek.

– Ovaj će centar biti otvoren za svakoga u ovom gradu i u ovoj zemlji. Za sve one koji ga posjećuju. Otvoren za druženje, otvoren za stvaranje i otvoren za prezentiranje ne samo srpskog stvaralaštva, već i za svako stvaralaštvo koje govori jezikom napretka u slobodi, jednakosti i bratstvu, rekao je Milorad Pupovac, predsjednik SDSS-a.

Domovinski pokret: Za što služi taj centar?

Na otvaranje Centra reagirao je Domovinski pokret.

Kažu, nemaju ništa protiv bilo koje nacionalne manjine niti protiv štovanja kulture i običaja jednog naroda, ali im je sporno što kulturni centar otvara SDSS i Milorad Pupovac, koje su optužili da svojataju cijelu srpsku manjinu.

– Dobili su između 10 i 12 tisuća glasova, a koliko znamo da u RH živi oko 145, 150 tisuća pa se jednostavno postavlja pitanje je li on stvarno legitimni predstavnik ili nije. Imam pravo i postaviti pitanje i sebi i vama jesu li ti srpsku centri neki obavještajni centri u Hrvatskoj ili što to već znači, rekao je Predrag Mišić, Klub zastupnika Domovinskog pokreta, javlja HRT.