Ivo Gregurević otišao je iznenada sa 66 godina: Preživio je četiri moždana udara, ali posljednju bitku za život je izgubio…

Ivo Gregurević otišao je iznenada sa 66 godina: Preživio je četiri moždana udara, ali posljednju bitku za život je izgubio…

Na današnji dan rođen je jedan od najboljih hrvatskih glumaca svih vremena – Ivo Gregurević. Zato ćemo se u prilogu In magazina prisjetiti tog glumačkog velikana i uloga po kojima ga pamtimo.

Ivo Gregurević danas bi imao 72 godine. Nažalost, napustio nas je prerano – 2019. Iza njega je ostalo više od 150 filmskih, kazališnih i televizijskih uloga, a briljirao je baš u svakoj.

Na današnji dan 1952. rođen je u Donjoj Mahali u općini Orašje, gdje je bila i prva pozornica u životu ovog glumačkog genija.

Na filmu debitira 1977. godine. Bio je Netjak u Velom Mistu, Cinco Kapulica u “Kad mrtvi zapjevaju”, Marinko u “Što je muškarac bez brkova”, a sjajno se snalazio i u Shakespearovim, Krležinim, Držićevim dramama.

Broj Ivinih uloga jednako je teško izbrojiti, kao i broj njegovih nagrada, jer u svakoj je glumačkoj transformaciji bio jednostavno – najbolji.

Preživio je četiri moždana udara, ali posljednju bitku za život je izgubio. Otišao je iznenada sa 66 godina. Posljednji fim koji je u cijelosti snimio je “Za ona dobra stara vremena”, kakva su i bila kad smo na velikom platnu gledali njegove glumačke majstorije., piše showbuzz.hr