Pijani policajac i poduzetnik u sitne sate utrkivali se BMW-om i Porscheom, završilo je nesrećom i smrću jedne osobe

Pijani policajac i poduzetnik u sitne sate utrkivali se BMW-om i Porscheom, završilo je nesrećom i smrću jedne osobe

Foto: POLICIJSKA UPRAVA / ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom

Podignuta je optužnica protiv policajca Gorana P. (34) i poduzetnika Karla P. (30) zbog izazivanja strašne prometne nesreće u kojoj je jedna osoba poginula, a četiri su ozlijeđene.

Prema optužnici, nesreća se dogodila u siječnju 2022. godine oko pola sata iza ponoći kod mjesta Klokovec blizu Krapinskih Toplica. Policajac Goran vozio je BMW pod utjecajem alkohola od 1,57 promila, a poduzetnik u Porscheu je imao 0,94 promila i tragove kokaina u krvi, piše Danica.

Te večeri su slavili rođendan prijatelja u pivnici Kantina u Humu na Sutli pa su iza ponoći htjeli nastaviti proslavu u klijeti mladog poduzetnika u Krapinskim Toplicama. No, čini se da su se utrkivali na cesti jer je otkriveno kako je policajac vozio 185, a poduzetnik čak 214 kilometara na sat.

Kobna nesreća dogodila se nakon što je u lijevom zavoju poduzetnik u Porscheu taycan krenuo pretjecati policajca u BMW-u x5 koji je tada odjednom prešao dijelom na lijevi prometni trak pa je došlo do kontakta dva vozila pri velikim brzinama.

 Poginuo suvozač iz BMW-a

“Od siline udarca BMW je izletio s ceste na livadu gdje je nakon prevrtanja vozila iz njega ispao Matija S. (34) je pao u potok, nakon čega ga je BMW težinom i preklopio tako da je Matija uslijed višestruko zadobivenih ozljeda na mjestu preminuo”, ističe se u optužnici.

Policija je tada izvijestila kako je smrtno stradala jedna osoba, a još četiri su zadobile tjelesne ozljede, pri čemu jedna opasne po život.

Kako su tada otkrili iz krapinske Policijske uprave, vozač, policijski službenik, upravljajući autmobilom BMW x5 “ulaskom u zavoj prešao na lijevu prometnu traku u trenutku kada je njegov automobil s lijeve strane pretjecao Porsche taycan kojim je upravljao mladić.

 Vozač i suvozači u Porscheu lakše tjelesno ozlijeđeni

Došlo je do udara lijeve bočne strane BMW-a u desnu bočnu stranu Porschea čiji je vozač izbjegavajući sudar lijevim kotačima udario u rubni kamen nogostupa. Porsche je izletio s ceste te je udario u smjerokazni stupić, prometni znak i kućicu stajališta autobusa.

Nakon prelijetanja odvodnog kanala zaustavio se na livadi. Vozač Porschea zadobio je lakše tjelesne ozlijede, kao i putnici u vozilu, mladići stari 24 i 31 godinu.

BMW je pak nakon sudara izletio na livadu te udario u kosinu odvodnog kanala i prevrtao se po livadi, pa su putnik i vozač ispali iz automobila.

Vozač je zadobio teške tjelesne ozlijede opasne po život te je prebačen u KB Sestre milosrdnice u Zagreb, dok je putnik (34) pao u potok ispunjen vodom, a na njega je pao BMW i prikliještio ga. Na mjestu je poginuo.

Policajcu i zagorskom poduzetniku prijete višegodišnje kazne zatvora. Uskoro ih čeka početak suđenja, piše Danica.

Fotografije s mjesta nesreće možete vidjeti OVDJE.