Majka čije dijete ide u razred s problematičnim učenikom: Spolno uznemirava curice

Majka čije dijete ide u razred s problematičnim učenikom: Spolno uznemirava curice

OD JUTRA su prosvjedovali roditelji OŠ Savski gaj u Novom Zagrebu zbog učenika koji se od srijede priključio razredu četvrtaša. U dva dana pohađanja te škole već je došlo do problema.

Radi se o učeniku o kojem je ranije u medijima izvještavano zbog fizičkog nasilja, maltretiranja i seksualnog uznemiravanja kolega iz razreda. Zbog toga je promijenio već dvije škole, a sada je stigao u treću. Roditelji drugih učenika negoduju.

O dolasku novog učenika su obaviješteni nekoliko dana ranije, ali spomena o dječakovoj povijesti nije bilo. Nakon žalbi učenika svojim roditeljima u posljednja dva dana da je novi učenik vulgaran i nasilan, roditelji su povezali da se radi o navedenom dječaku, a sada se plaše za svoju djecu.

“Seksualno uznemirava curice”

“Moje dijete je došlo iz kuće prvi dan i reklo da je došao novi učenik u razred i da se ne ponaša primjereno”, rekla je zabrinuta majka za RTL.

Dječak je došao u razred s asistentom, navodno radi lakše prilagodbe novom razredu. “Šok je odmah uslijedio za nas roditelje. Ništa nam nije objašnjeno zašto je dijete došlo u naš razred i kako, a odmah prvi dan krenuli su problemi.

Uznemirava djecu, govori prostote, seksualno uznemirava curice, pokazuje srednji prst i slične stvari”, rekla je majka jednog djeteta.

Roditelji ne znaju hoće li djecu slati u školu idući tjedan jer prema zakonu djeci smiju, bez liječničke potvrde, izostanak opravdati ukupno tri dana. Više od tri dana neopravdanog izostajanja prijavljuje se nadležnim institucijama.