Policajac i dvojica carinika radili za švercersku bandu

Policajac i dvojica carinika radili za švercersku bandu

Uskok je pokrenuo istragu protiv 13 osoba zbog šverca duhana i cigareta na širem području Zagreba.

Nelegalni duhan i cigarete prodavani su na sajmovima u Jastrebarskom, Jakuševcu, Sesvetama, Samoboru i Velikoj Gorici, ali i osobno putem telefonskih kontakata. Prodali su gotovo 10 tona duhana i 2420 šteka cigareta, na čemu su uprihodili 254.100 eura.

Među osumnjičenima su i dvojica carinika i policajac koji su vođi duhanske bande dojavljivali akcije usmjerene ne razotkrivanje šverca cigareta i duhana na zagrebačkom području. Tako su mu carinici javljali planirane akcije na sajmovima i tržnicama na kojima je prodavao duhan.

“Putem mobilnih telefona su dvojica carinika uputili prvookrivljenom više sms poruka kojima su mu signalizirali postupanja sukladno prethodnom dogovoru”, navodi Uskok.

Lider švercerske bande dogovorio se i s policajcem da ga obavještava o mogućim postupanjima operativne grupe na sajmovima te mu dostavlja druge podatke od njegovog interesa, a koji su policajcu dostupni iz sustava MUP-a.

Tako je policajac iz PU zagrebačke vođu bande “najmanje jednom izvijestio da nema planiranih postupanja, a dogovorio je i susret s prvookrivljenim nakon što ga je on tražio da provjeri koristi li policija određeno vozilo“., piše Danica.hr