Iz DHMZ-a otkrili kada stiže još jedna ciklona: Bit će hladno i vjetrovito, a obilna kiša padat će danima…

Iz DHMZ-a otkrili kada stiže još jedna ciklona: Bit će hladno i vjetrovito, a obilna kiša padat će danima…

Dnevna temperatura zraka bit će niža od prosječne za početak listopada, ali jutra ipak toplija nego početkom tjedna

Još u utorak ćemo uživati u suncu, a onda slijedi nova runda naoblačenja i kiše koja na Jadranu može biti i obilnija s pljuskovima i grmljavinom.

U srijedu će još biti neugodne južine, a zatim slijedi umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na Jadranu umjerena i jaka bura, lokalno na udare i olujna.

Dnevna temperatura zraka bit će niža od prosječne za početak listopada, ali jutra ipak toplija nego početkom tjedna, prognozira DHMZ-ov meteorolog mr. sc. Dragoslav Dragojlović za HRT.

‘U utorak na istoku Hrvatske pretežno sunčano, ujutro mjestimice s maglom. Vjetar povremeno umjeren jugoistočni. Jutarnja temperatura od 3 do 5 °C, a najviša dnevna između 18 i 20 °C.

Podjednaka temperatura i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će biti djelomice sunčano, poslijepodne ponegdje uz povećanu naoblaku.

Na sjevernom Jadranu i u Gorskoj Hrvatskoj djelomice sunčano. Poslijepodne i osobito navečer sa zapada naoblačenje, mjestimice uz malo kiše. Ujutro u gorju ponegdje kratkotrajna magla, a pri tlu je moguć i slab mraz. Poslijepodne će uz obalu zapuhati umjereno jugo. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 4 °C, uz obalu između 10 i 12 °C. Dnevna od 16 do 18 °C, na moru između 20 i 22 °C.

Na srednjem Jadranu pretežno sunčano, a u unutrašnjosti Dalmacije mjestimice umjerena naoblaka. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni, pri čemu će more biti malo do umjereno valovito. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 8 °C, uz obalu između 12 i 14 °C, a dnevna uglavnom od 20 do 23 °C.

Podjednako toplo bit će i na krajnjem jugu Hrvatske, gdje će biti najviše sunčana vremena. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, prema otvorenome moru sjeverozapadni.‘

Kiša česta, ponegdje i obilnija, svježe

‘Do petka u unutrašnjosti većinom oblačno i kišovito, pri čemu u srijedu i četvrtak ponegdje može pasti i obilnija kiša. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, u četvrtak i petak sjeverni i sjeveroistočni. Bit će hladnije od prosjeka, bez izraženog dnevnog hoda temperature zraka.

Na Jadranu promjenjivo i nestabilno, često uz kišu, pa i u oblika pljuskova s grmljavinom, koji ponegdje mogu biti i jače izraženi. Puhat će umjereno do jako jugo, a u četvrtak i petak na sjevernom i srednjem dijelu bura i sjeverozapadnjak‘, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.