VIDEO Radić: Nema suradnje s Možemo i SDP-om, niti izdaje sa SDSS-om pod pokroviteljstvom HDZ-a

VIDEO Radić: Nema suradnje s Možemo i SDP-om, niti izdaje sa SDSS-om pod pokroviteljstvom HDZ-a

Mario Radić iz nove stranke Dom i Nacionalno okupljanje u Bujici na Z1 televiziji istaknuo je kako neće biti suradnje s Možemo i SDP-om, niti izdaje sa SDSS-om pod pokroviteljstvom HDZ-a.

“Nema suradnje s Možemo i SDP-om, niti izdaje sa SDSS-om pod pokroviteljstvom HDZ-a,” izjavio je u Bujici Z1 televizije – Mario Radić – član Inicijativnog odbora nove parlamentarne političke stranke Dom i Nacionalno okupljanje, koja se u subotu 28. rujna 2024. godine osniva u zagrebačkom hotelu Aristos, gdje se očekuje dolazak više od 500 izaslanika iz svih krajeva Domovine i iseljeništva.

“Ideologija i svjetonazor su važni našim biračima i to je bit političkog djelovanja, zato nema šanse da to zanemarimo zbog fotelja i komadića vlasti koji ne jamči provođenje naših politika – od onih kulturnih do gospodarskih, poljoprivrednik i svih drugih!”, istaknuo je Radić.

Naglasio je kako ga baš briga što nekima smeta njihov znak zato što podsjeća na HOS i pozdrav s njihova grba.

” Mi jesmo za suverenistički, hrvatski i europski dom – spremni,” objasnio je Radić.

Potvrdio je i da je kandidat za predsjednika stranke, a potpredsjednički kandidati su dr. Branka Lozo, dr. Damir Biloglav i dr. Igor Peternel!

U predsjedništvu nove stranke bit će 15 hrvatskih branitelja i više od pola doktora znanosti s diplomama najuglednijih svjetskih sveučilišta, što nema ni jedna druga politička stranka u Hrvatskoj, a potvrdio da će na utemeljiteljski sabor doći predstavnici Hrvatskog bila, Hrvatskih suverenista, Bloka za Hrvatsku i još nekih desnih stranaka, a o mogućoj suradnji razgovarao je i s visokim dužnosnikom Mosta.

Hrvatsku vode u propast i kritizirao politike koje aktualna vlast vodi prema zemljama u okruženju, gdje je dominantan Beograd i penetracija tzv. srpskog sveta… Osudio je presudu protiv novinara Marka Juriča i nazvao je uvođenjem verbalnog delikta, što je apsolutno neprihvatljivo.

Budući čelnik nove političke desne snage u Bujici je potvrdio da se intenzivno radi na ulasku u Hrvatski državni sabor dr. Zlatka Hasanbegovića, a stranci će pristupiti i aktualni trener Sarajeva, proslavljeni nogometaš Osijeka – Zoran Zekić, koji je danas istupio iz Penavinog DP-a!

Radić je istaknuo da je ovo zadnji puta da se javno osvrće na bivše stranačke kolege koji su oteli Domovinski pokret iznevjerenim desnim biračima i ljudima koji su utemeljili tu stranku… Govorio je i o dr. Stjepi Bartulici – kojeg je krug oko Penave bezuspješno politički minirao – zbog toga što im je stalo jedino do novca koji Europski parlament daje za izboreni mandat, a sada su ostali bez njega jer je hrvatski eurozastupnik pristupio novoj političkoj opciji.

“Još nismo ni osnovani, a već nas danima napadaju – i sa lijeva – i sa desna,” kaže čelnik nove stranke i pritom im zahvaljuje na reklami.

“Jedni nas se boje, a drugi valjda misle da ne bismo smjeli ni postojati i da imaju ekskluzivno pravo na bavljenje politikom. Zajedničko im je što se – i jedni – i drugi, politikom bave iz krivih pobuda – lijevi svjetonazorskih, a lažno desni interesnih,” govori Radić.

Za Zorana Milanovića je rekao da su mu u glavi samo Neretva i Sutjeska, a da ga nitko bitan već odavno nije posjetio na Pantovčaku – što o njemu sve govori… Penava je i njega prevario jer je, pa makar i sa figom u džepu, javno podržao kandidata HDZ-a – Dragana Primorca, iako je cijelo vrijeme koketirao s Milanovićem, koji mu je na kraju poslužio samo za to da opet nešto sitno istrguje…

Na pitanje Trump ili Kamala, Mario Radić odgovorio je bez imalo rezervi – Donald Trump., prenosi hrvatska danas