Nije mu bila dostatna plaća! Evo za što se tereti uhićeni hadezeov gradonačelnik…

Nije mu bila dostatna plaća! Evo za što se tereti uhićeni hadezeov gradonačelnik…

USKOK je, na temelju kaznene prijave Policijske uprave Vukovarsko-srijemske, donio rješenje o provođenju istrage protiv gradonačelnika Otoka Josipa Šarića. Sumnjiče ga za zlouporabu položaja i ovlasti.

Obuhvaćen je period od siječnja 2015. do prosinca 2023. kada je Šarić službenim karticama plaćao i privatne troškove, i to putovanja, smještaj i druge usluge. Osim toga podmirivao je i troškove članovima svoje obitelji, te drugim osobama.

Evo što je sve plaćao

Tako je u raznim ugostiteljskim objektima i trgovinama plaćao troškove koji nisu vezani za djelatnost i službene svrhe Otoka, a podređenim službenicima je nalagao da te račune podmiruju iako se radilo o privatnim troškovima.

Na ovaj je način, tvrdi USKOK, pribavio nepripadnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od najmanje 243.800,25 kuna. Za taj je iznos, stoji u rješenju o provođenju istrage, oštetio grad. Otok.

“Nakon ispitivanja okrivljenika, sucu istrage Županijskog suda u Osijeku nije predloženo određivanje istražnog zatvora jer za to nisu ispunjene zakonske pretpostavke”, potvrđeno je iz USKOK-a., prenosi N1