Sjajni Hajduk pobijedio Goricu i došao na vrh SHNL-a. Briljirali Durdov i Livaja

Sjajni Hajduk pobijedio Goricu i došao na vrh SHNL-a. Briljirali Durdov i Livaja

U UTAKMICI sedmog kola Supersport HNL-a Hajduk je na Poljudu deklasirao Goricu rezultatom 4:1 i tako upisao četvrtu pobjedu u nizu s kojom je skočio na vrh tablice. Gorica je šokirala Poljud kada je u petoj minuti povela autogolom Dominika Prpića, ali Hajduk je došao do preokreta. Dva puta zabijao je 16-godišnji Bruno Durdov kojem je za oba gola asistirao Marko Livaja. Livaja je zatim zabio i sam, a točku na “i” stavio je Niko Sigur.

Utakmica je imala veoma vatren početak, Hajduk je jurnuo naprijed, ali prva je zabila Gorica nakon dvije ogromne greške Hajdukovih stopera u nekoliko sekundi. Filip Uremović je jako loše vratio loptu Ivanu Lučiću i Marko Kolar ju je presjekao, ali napadač Gorice bio je u jako teškoj poziciju uz samu gol-aut crtu. Zapucao je prema golu i njegov udarac nije išao u okvir, ali u gol je loptu jako lošom reakcijom skrenuo Prpić.

Dva gola Durdova

U 10. minuti zbog ozljede je morao izaći golman Gorice Božo Radošević, a zamijenio ga je Karlo Žiger koji je već u idućoj minuti primio gol. Doduše bio je potpuno nemoćan. Livaja je pucao u blok, ali mu se lopta opet odbila u noge, on ju je gurnuo Durdovu, a on je raspalio pod prečku i postigao prvijenac za Hajduk.

Hajduk je nastavio svoj nalet, Livaja je bio u više prilika, ali na odmor se otišlo s rezultatom 1:1. U 55. minuti Durdov je izveo potez utakmice. Ivan Rakitić je ubacio u kazneni prostor iz slobodnjaka, Livaja primio prsima i odložio za Durdova, a 16-godišnjak je s ruba kaznenog prostora ljevicom naciljao same rašlje.

U 71. minuti nakon što je Mateo Leš skrivio penal igranjem rukom, Livaja je sam zabio s bijele točke. Kapetan Hajduka tako je došao do brojke od sedam golova i pet asistencija ove sezone., piše index