Policajci skrivili prometne: jedan izletio u kanal, drugi udario pješakinju

Policajci skrivili prometne: jedan izletio u kanal, drugi udario pješakinju

Foto: POLICIJSKA UPRAVA / ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom

Dva su policajca skrivila prometne nesreće u kojima je jedna osoba teže, a jedna lakše ozlijeđena.

Kako u subotu otkrivaju u MUP-u, prva se nesreća dogodila u petak oko 6.20 satii na lokalnoj cesti u blizini Kaniže.

“Očevidom je utvrđeno da je 32-godišnji policijski službenik izvan službe upravljao osobnim automobilom (nije koristio sigurnosni pojas). Izgubio je nadzor nad automobilom, pri čemu je sletio u odvodni kanal gdje je došlo do prevrtanja vozila, nakon čega se zaustavio na kotačima.

U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 32-godišnjak kojemu je liječnička pomoć pružena u bolnici u Slavonskom Brodu gdje zadržan na daljnjem liječenju. Protiv vozača je podnesen obavezni prekršajni nalog”, kažu danas u policiji.

Druga se nesreća dogodila isti dan oko 13.30 sati u Zagrebu, na Trešnjevci. Policijac je upravljao službenim kombijem, a kretao se unatrag nogostupom.

Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza, stražnjim dijelom vozila udario je 67-godišnju pješakinju koja se u trenutku nesreće nalazila zaustavljena ispred obilježenog pješačkog prijelaza, iza kombija zbog crvenog svjetla na semaforu.

Liječnička pomoć pružena joj je u KBC-u Zagreb gdje je utvrđeno da ima lakše ozljede. Zbog izazivanja prometne nesreće protiv vozača će biti podnijeta prekršajna prijava”, rekli su u Policijskoj upravi., doznaje danica