Čeferin za Dnevnik Nove TV o porazu Dinama u Münchenu: “To nije katastrofa. Morate znati jednu stvar…”

 Čeferin za Dnevnik Nove TV o porazu Dinama u Münchenu: “To nije katastrofa. Morate znati jednu stvar…”

Reporter Hrvoje Krešić za Dnevnik Nove TV ekskluzivno je razgovarao s predsjednikom UEFA-e Aleksanderom Čeferinom.

Osvrnuo se na novi format Lige prvaka:

“Liga prvaka je počela odlično, uvijek ima kritičara, ali u principu su svi zadovoljni. Bit će zanimljivija, nepredivdljiva. Jedva čekamo da se nastavi.”

Nažalost, početak Lige prvaka je obilježio katastrofalan poraz Dinama kod Bayerna (9:2) u Münchenu

“Takav rezultat nije nikakva katastrofa. Morate znati jednu stvar da Bayern je pobijedio Barcelonu 8:2, i to ne u Münchenu, nego u Lisabonu. Previše tražimo negativne stvari, to se u nogometu događa, Dinamo je dobra ekipa i pobijedit će nekog od favorita.”

Neki smatraju da će novi format Lige prvaka produbiti jaz između velikih i malih klubova, ali Čeferin se ne slaže s time:

“Neki jaz već postoji, ali to nema veze s natjecanjem. Veliki će igrati više s velikima, a mali s malima i svi imaju mogućnost da se kvalificiraju. Prije se do prosinca znalo tko će igrati nokaut fazu Ligu prvaka.”

Sve se više igrača tuži na natrpani raspored utakmica:

“Kalendar je pun da ne možemo imati više utakmica, slažem se s tim, ali klubovi su prvi pitali za više utakmica jer ne mogu priuštiti plaće nogometašima. UEFA više neće mijenjati sistem, i neće više biti utakmica. Barem dok sam ja tu.”

Štrajk igrača?

“To ne bih želio komentirati, ne vjerujem da će biti štrajk. Puno razgovaramo, mislim da će najveći problem biti klupsko Svjetsko prvenstvo, ali to nije stvar UEFA-e, nego FIFA-e. To je njihova odluka, tamo imamo devet mjesta od 36”, rekao je.