Osuđeni Nepalci koji su u centru Zagrebu izboli sunarodnjaka: Pogledajte kakve su kazne dobili

Osuđeni Nepalci koji su u centru Zagrebu izboli sunarodnjaka: Pogledajte kakve su kazne dobili

Obojica su osobe mlađe životne dobi te do sada nikada nisu bili osuđivani, rekla je sutkinja

Dvojica stranih državljana Ajay Ghale i Dipak Tamango danas su nepravomoćno osuđeni zbog pokušaja ubojstva svog sunarodnjaka u širem središtu Zagreba. Županijski sud u Zagrebu izrekao je svakome po tri godine zatvora, prenosi N1.

Krvavi obračun dogodio se 7. travnja prošle godine nešto iza ponoći u “Movie hotelu”u Savskoj cesti gdje su se Ghale i Tamango posvađali sa svojom žrtvom Amritom Sunarom.

Ghale mu je, prema optužnici, tada zadao čak devet uboda nožem dugačkim 30-ak centimetara. Dok ga je ovaj ubadao Tamango ga je, tvrdi tužiteljstvo, držao da ne pobjegne.

Izbodenog čovjeka ostavili su da leži na podu hotelske sobe, a oni su pobjegli odnoseći nož sa sobom. Prema optužnici, bacili su ga u Savskoj cesti kod kućnog broja 120.

I dok su optuženici poricali krivnju sudsko vijeće povjerovalo je iskazu muškarca kojeg su napali. On je detaljno opisao što se događalo su hotelskoj sobi u kojoj su se najprije posvađali.

Zbog napada je zatražio i da mu Ghale i Tamango plate između pet i sedam tisuća eura odštete. Objasnio je kako zbog zadobivenih ozljeda nije 11 mjeseci mogao raditi, no kako ostale detalje u svom imovinsko-pravnom zahtjevu nije precizirao sud ga je uputio da odštetu traži u posebnoj parnici.

“Iako zakon propisuje najnižu kaznu od pet godina zatvora, ovo sudsko vijeće zaključilo je da okrivljenicima možemo izreći i blažu presudu. Naime, obojica su osobe mlađe životne dobi, te do sada nikada nisu bili osuđivani”, rekla je na kraju obrazloženja presude sutkinja Ivana Bujas.

Osuđenim Nepalcima produžen je istražni zatvor jer, smatra vijeće, postoji bojazan da ne pobjegnu ili dovrše kazneno djelo, kako prenosi N1.