Muškarac (41) mislio da se preko interneta dopisuje sa ženom, život mu se pretvorio u pakao: ‘Znaš li kome ću pokazati golišave fotke!?‘

Muškarac (41) mislio da se preko interneta dopisuje sa ženom, život mu se pretvorio u pakao: ‘Znaš li kome ću pokazati golišave fotke!?‘

Osumnjičeni mladić zagorčao je život 41-godišnjaku s kojim je razmjenjivao golišave slike

Ne bi li izvukao od naivnih ljudi novac, 26-godišnji Zagrepčanin došao je na ideju da otvori lažni profil na internetskom portalu. Prezentirao se kao žena i objavio oglas za upoznavanje. Bilo je to prije mjesec dana u kolovozu kada se na njegovu objavu ‘zakačio‘ 41-godišnji muškarac pritom ni ne sluteći tko je s druge strane, a kamoli što ga čeka.

Preko aplikacije su razmjenjivali poruke te je u jednom trenutku “žena”, odnosno 26-godišnjak, promijenio ploču. Sugovorniku koji je tražio samo nježnost, zadovoljstvo i lijepu riječ, pretvorio je život u pakao. Uputio mu je ozbiljne prijetnje i da mu za pola sata mora uplatiti novac.

Sve je to kod nasamarenog čovjeka izazvalo osjećaj straha za vlastiti život i uznemirenosti pa je pristao poslušati zapovijed te uplatiti putem aplikacije preko 700 eura. Ali, nakon toga 26-godišnjak gladan novca nije stao.

– Sumnja se da je osumnjičeni, ustrajući u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi, tijekom kolovoza i rujna, putem aplikacije za razmjenjivanje poruka, s različitih telefonskih brojeva oštećenom uputio više poruka koristeći ozbiljne prijetnje te navodeći da će sadržaj komunikacije te fotografije koje je oštećeni ranije s njime razmjenjivao, vjerujući da komunicira s osobama koje je upoznao putem portala za sklapanje intimnih prijateljstava, učiniti dostupnim članici njegove obitelji, kao i drugim njemu bliskim osobama – kažu iz PU zagrebačke, dodajući da je 41-godišnjak ucjenjivaču iz straha za vlastitu sigurnost, kao i za sigurnost bliskih osoba, u više navrata nastavio mu uplaćivati novac. Na stotine i stotine eura putem aplikacije za prijenos novca, kao i na bankovni račun.

Apetiti posrnulog iznuđivača su se nastavili i narasli, pa je prestravljenog čovjeka prošlog tjedna, uz opetovane ozbiljne prijetnje, tražio uplatu još nekoliko tisuća eura. Na kraju se oštećeni odlučio tu agoniju prekinuti tako što se za pomoć obratio policiji, kojoj nije dugo trebalo da uđe u trag mladom iznuđivaču, koji je u mjesec dana uspio na tuđoj muci i strahu zaraditi 8700 eura.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja osumnjičenog su, kažu iz policije, predali pritvorskom nadzorniku, a prijavu predali nadležnom državnom odvjetništvu o kojem dalje ovisi hoće li mladić biti poslan u pritvor ili će biti pušten da se u daljnjem tijeku postupka brani sa slobode., doznaje jutarnji