Majka Anđa i kći Mirela prošle kraj blagajne u Plodinama punih torbi: ‘Nisam lopov, samo nisam bila pri svijesti‘

Majka Anđa i kći Mirela prošle kraj blagajne u Plodinama punih torbi: ‘Nisam lopov, samo nisam bila pri svijesti‘

Anđa i Mirela J. su prijavljene za razbojničku krađu, htjele se gratis počastiti Badelovim konjakom, čokoladama, Fa gelom..

Sve sam u Plodinama normalno kupila. Radim u FINA-i i nisam lopov. Zaštitar je došao do mene i kćeri te sam mu pokazala ruksak i kobasice, a moja kćer je pobjegla van.. Badel koji sam uzela sam vratila zaštitaru. Bila sam pod utjecajem alkohola ali inače ne pijem. Sin mi je pokazao što da uzmem, htio je Badel, a ja baš nisam bila pri svijesti jer nikada to ne radim. Sve plaćam karticom ili gotovinom. Bilo je to prvi puta u životu. Krenula sam platili Badel, ali kako je moja kćer potrčala zbunila sam se. Nisam ga mislila ukrasti. Zaštitar je trčao za nama, stigao je i moj sin te rekao zaštitaru: ‘Neš ti njih pregledavat, pusti ih na miru‘. Međusobno smo se udarali… Ja sam u svojoj torbi imala kobasice i pivo u boci i moja kćer mi je rekla da je to platila na kasi – rekla je u svoju obranu Anđa J. istražiteljima ponovivši da “radi u FINA-i, da je krađa protuzakonita i da ne voli da se krade”., doznaje jutarnji

Obrana te 58-godišnjakinje uslijedila je nakon što je sa 35-godišnjom kćeri Mirelom, inače zaposlenicom jednog Doma za starije, u popodnevnim satima 12. rujna u Plodinama u Novom Zagrebu zatečena u krađi. A sa šarenih i punih polica u torbe su si ubacile Fa gel za tuširanje, energetsko piće Monster od pola litre, dvije čokolade Kinder Bueno White, bocu badelova konjaka, bocu Somersbyja s okusom manga i limuna te paket pučkih kobasica težak 750 grama.

Zaštitar Klemm Securityja ih je uočio na kamerama videonadzora kako si pune torbe, pa kad su prošle blagajnu zatražio ih je da vidi sadržaj torbe. No, kako je odmah priskočio majci ‘u pomoć‘ njezin sin zaštitara je povukao za lijevu ruku i zatim ga odgurnuo u prsa kako ne bi uspio zaustaviti majku i sestru. Dame su uspjele pobjeći sa ukradenim stvarima, a onda je stigla i policija te ih sustigla u obližnjem parku, uhitila i kazneno prijavila za razbojničku krađu.

Mlađa, pak, kradljivica Mirela J. priznala je da je s majkom bila u Plodinama te platila dva piva i kobasice, a kad su došli na blagajnu da je ugledala majku kako uzima konjak.

– Rekla sam joj da to ne radi. Ukrala sam gel za tuširanje, čokoladice i energetsko piće, a konjak su stavili u torbu odnosno majka je stavljala stvari u svoj ruksak a kad smo izašli van konjak je pao i razbio se. Dok smo bili za blagajnom pojavio se zaštitar, pokazao značku i rekao da otvori torbu.