Krenulo je žestoko ! Na samom početku nove sjednice Sabora zaratili ministar i Dalija Orešković…

Krenulo je žestoko ! Na samom početku nove sjednice Sabora zaratili ministar i Dalija Orešković…

Zasjedanje Hrvatskog sabora u novim prostorijama počinje aktualnim prijepodnevom.

Na sjednici je zaiskrilo između zastupnice Dalije Orešković i ministra ministar demografije i useljeništva Ivana Šipića.

“Vi ste utjelovljenje paradoksa”, rekla je Orešković te pojasnila da je navodeći da je korupcija jedan od glavnih razloga iseljavanja mladih.

“Primili ste se s HDZ-om u kolo i ušli u vlast. Vaše ministarstvo osnovano je da biste vi dobili fotelju i postali ste primjer uhljeba. Kako ćete kao takav objasniti iseljenicima da se u RH isplati vratiti?”, dodala je.

Na njezino pitanje stigao je i odgovor ministra.

“U svom prvom nastupu sam pozvao zastupnike i zastupnice da mi dođu pomoći, da dođu vidjeti uvjete u kojima radimo, da vidite koje pakete smo donosili i što pripremamo”, rekao je.

“Vi ste poznati po tome da se zbog vas ne vjeruje u institucije jer ste zlorabili instituciju kojoj ste bili na čelu. Vi idete na čovjeka, a meni je legitimitet dao hrvatski narod, kao i vama. Zar tako razgovaramo?”, dodao je.

“Vi ste uvreda prema ženama zbog načina na koji vi govorite. Ja sebi nikada ne bih dozvolio da uvrijedim ženu jer je mene rodila žena, moja majka koja nas je osmero rodila na ponos hrvatskom narodu”, zaključio je. , piše dnevnik.hr