Trifunoviću oduzeta putovnica, policija traži 30 dana zatvora i 1000 eura kazne

Trifunoviću oduzeta putovnica, policija traži 30 dana zatvora i 1000 eura kazne

SRPSKI glumac Sergej Trifunović je oko ponoći uhićen na graničnom prijelazu Bajakovo pri prelasku iz Srbije u Hrvatsku. Policija ga je privela na Općinski prekršajni sud u Splitu gdje je održano ročište te mu je oduzeta putovnica kao mjera opreza, piše Slobodna Dalmacija.

Suđenje srpskom glumcu nastavlja se sutra u 12.30 sati kod sutkinje Željke Matkov. Trifunović je danas na sudu rekao da se ne osjeća krivim za što ga se tereti. 

Tereti ga se po članku 5. i članku 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Članak 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira kaže: “Tko omalovažava ili vrijeđa državne organe odnosno službene osobe prilikom vršenja ili u vezi s vršenjem ili njihova zakonita naređenja, kaznit će se novčanom kaznom od 700 do 4000 eura ili  kaznom zatvora do 30 dana”.

Policija je danas od suda tražila za glumca zatvor od 30 dana i 1000 eura kazne.

Predmet istraživanja je objava na društvenoj mreži

Predmet istraživanja je objava na društvenoj mreži od 10. rujna prošle godine. “Objavio je tekst neprimjerenog sadržaja kojim je ujedno na grub način omalovažavao policiju i policijske službenike navodeći kako su splitski policajci iznudili preko tisuću eura”, navode u PU splitsko-dalmatinskoj. 

Trifunović je dodao: “Nadam se da ćete od tih para sašiti sebi lepe, crne uniforme po uzoru na Francetićeve i da će vaše majke biti konačno zadovoljne svojom primitivnom kopiladi. Sad vlaški brabonjci, slobodno raspišite još jednu potjernicu.”