Ako ste mislili da je “petak dan za metak”, prevarili ste se. Evo koji jedan i sat idealan ….

Ako ste mislili da je “petak dan za metak”, prevarili ste se. Evo koji jedan i sat idealan ….

Istraživači iz tvrtke Pour Moi otkrili su koji su dan i vrijeme u tjednu najpopularniji za seks, te koje druge termine parovi preferiraju.

Subota je najomiljeniji dan za intimnost, a 22:09 sati označeno je kao “najseksi” vrijeme u tjednu, prenosi Daily Mail. “Čini se da su večeri vikendom najpopularnije vrijeme kada se ljudi osjećaju najopuštenije i spremni uživati u vremenu sa svojim partnerom,” rekla je Marina Nicoli, voditeljica marketinga u Pour Moi. Za anketu, Pour Moi je angažirao 2.000 odraslih osoba iz Velike Britanije, Irske, SAD-a i Kanade, koji su bili u vezama, aktivno izlazili ili bili seksualno aktivni. Sudionici su odgovarali na pitanja o specifičnim danima i vremenima kada se obično upuštaju u seks, kao i o tome koliko često su intimni.

Rezultati su pokazali da je subota najomiljeniji dan za intimnost, s 43 posto ispitanika su izjavili da im je to najdraži dan. Nakon subote, slijede petak (22 posto), nedjelja (10 posto), četvrtak (šest posto), srijeda (pet posto), utorak (četiri posto) i ponedjeljak (dva posto). U pogledu specifičnog vremena, kasni večernji sati su dominirali. Više od trećine ispitanika izjavilo je da preferira seks između 22:00 i 00:00 sati, a 80 posto se složilo da je “idealno vrijeme” točno u 22:09. Drugi najpopularniji period bio je između 20:00 i 22:00 sata (27 posto). Nasuprot tome, rani jutarnji sati bili su najmanje seksi vrijeme u tjednu, s tek četiri posto ispitanika koji su odabrali seks između 06:00 i 08:00 sati.

“Bilo koje vrijeme prije 18:00 sati općenito se smatra najmanje uzbudljivim tijekom dana, a otkriveno je da je najmanje seksi vrijeme u tjednu ponedjeljak u 13:02 sati,” objašnjava Pour Moi. “Stoga, ako ste skloni brzinskoj pauzi u spavaćoj sobi za vrijeme ručka kako biste započeli tjedan, vi ste među rijetkim parovima diljem svijeta.” Gotovo polovica (48 posto) ispitanika izjavila je da se seksaju jednom tjedno, dok je 19 posto reklo da to čine dva puta tjedno. Samo jedan posto sudionika izvijestio je da su seksualno aktivni svakodnevno. “Kada su upitani koliko često bi se voljeli seksati, otkriveno je da bi dva puta tjedno bila idealna učestalost za većinu,” dodao je Pour Moi. “Zanimljivo je da žene u dobi između 25 i 45 godina imaju najjaču želju za intimnošću, izjavivši da bi četiri puta tjedno bilo idealno, dok muškarci u istoj dobnoj skupini preferiraju dva puta tjedno.”, piše večernji